Stefano Pioli, a Milan vezetőedzője elmondta, hogy a csapat teljesítményével és az eredménnyel is elégedetlen volt az Udinese elleni mérkőzésen, valamint aggodalmát fejezte ki a sérülések miatt.

Mint arról írtunk, a Milan 1-1-es döntetlent játszott az Udinesével a San Siróban.

“A számok azt mutatják, hogy hazai pályán túlságosan küszködünk. Ezeken az eredményeken javítanunk kell. Ezúttal megvolt az esélyünk és meg akartuk nyerni ezt a mérkőzést, de taktikai problémákba ütköztünk egy olyan csapat ellen, amely 10 emberrel beállt védekezni. Nem voltunk elég türelmesek, de ami nagyobb gond, hogy nem növeltük a játék tempóját. Nem könnyű ezt megtenni az ilyen mérkőzéseken, A tempóban és az egy az egy elleni szituációkban jobban kellett volna teljesítenünk.” – mondta Pioli.

“A támadóink gyakran mozognak mélyebb területekre és sokkal inkább mozgékonyak, mintsem fizikálisan erősek. Ettől függetlenül a csapat versenyképes volt. Azt gondolom, hogy sokkal óvatosabbnak kellett volna lennünk és nem lett volna szabad gólt kapnunk, mert ezek olyan mérkőzések, amelyeken csak úgy tudsz gólt szerezni, ha a saját kapujához szegezed az ellenfelet.”

“Gólt kaptunk és nem tudtunk a győzelemért játszani, csak egyenlíteni tudtunk. Úgy vélem, hogy megvan a csapatszellem és a vágy a játékosokban, hogy soha ne adják fel, még a nehéz helyzetekben sem. Kétségtelen, hogy nem lehetünk boldogok és nem vagyunk elégedettek sem a teljesítményünkkel, sem az eredménnyel.”

“Elemezni fogjuk a mérkőzést, aztán a következő összecsapásra kell koncentrálnunk. Újra vissza kell nyernünk azt a lelkesedést és szabadságot, amely megkülönböztet minket.”

“Meité? Egy olyan csapatból érkezett, ahol nem játszott túl sokat, így minél többet van a pályán, annál inkább formába fog lendülni. Nagyszerű fizikuma van, sokat segít a csapatnak és a teljesítménye pozitív volt.”

“Sérülések? Aggódom a sérülések miatt, mert ez döntő fontosságú pillanata a szezonnak. Remélem, hogy a lehető legtöbb játékos a rendelkezésemre fog állni, mert energiára és különböző kvalitásokra van szükségünk. Képesnek kell lennünk arra, hogy megváltoztassuk a mérkőzések alakulását. Csalódott vagyok, mert mindig a legtöbbet várom el a csapatomtól és a Roma elleni mérkőzésre akartunk építeni. Ezen az estén lehetetlen volt megismételni azt a teljesítményt, mert az ellenfél ezt megakadályozta és teljesen más stílusú futballt játszott.”

“Tonali? Izomproblémák miatt kellett elhagynia a pályát. Ami a többi sérültet illeti, nehezen elképzelhető, hogy vasárnapra felépülnek. Várhatóan a jövő héten térhetnek vissza.”

7 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Szóval megértem én, hogy nem tudtuk a legjobbunkat nyújtani, mert többen hiányoztak az alapkezdőnkből, de viszont!
  Vannak dolgok amik nem voltak számomra tiszták ezzel a találkozóval kapcsolatban.
  Például Tomori hatalmasat játszott az AS Roma ellen, mégis Alessio kezdett. Romagnoli viszont tényleg a szezon védését mutatta be ettől függetlenül, de Fikayo jelenleg összeségében jobb formában van szerintem.
  A másik pedig Calabria, aki jelenleg élete szezonját futja véleményem szerint, s ennek ellenére nem volt kezdő számomra érthetetlen módon.
  Ami még szembeötlő lehet jelenleg, hogy pszichésen most kissé szét vannak esve a srácok, amire most nagyon oda kellene figyelni, mert nem szeretnék amolyan Laziós szezonzárást az idényben látni. Simone Inzaghi csapata híresen az utolsó tíz fordulóra szokott kifújni rendre minden szezonban, de nagyon remélem ez nálunk nem történik meg!
  A csapat kommunikációja is látványosan propagálja, hogy célunk a Bajnokok Ligája elérése, reméljük sikerül minél sikeresebben zárni a szezont.
  Hétvégén pedig nagyon húzós meccs fog következni Ivan Juric csapata ellen, akik rendre felül teljesítenek idén!
  Ami most persze ebben a szezont tekintve a mi szerencsénket illeti, hogy az relatíve az Interen kívűl nagyon sokan bukdácsolnak kötelező meccseket, ami nekünk jelenleg kedvez, de erre ne alapozzunk!
  Forza Milan, szedjétek srácok magatokat össze, és p.csázzatok el mindenkit a maradék 13 meccsen!
  Forza Milan! 🙂
  Üdv.: Banksy

  • Tomorinak és Calabriának is izomproblémája volt a Roma ellen (De csak izom fáradtság) ezt már a meccs előtt közölték.

 2. Ezért kellett volna télen igazolni legalább egy támadó szellemű játékost, főleg azért, mert Castillejo és Calhanoglu 1-1 gólja a szezonban nagyon sovány teljesítmény és ez nem lehetett újdonság a vezetőségnek. A sok sérültről nem beszélve a középpályán, akiket egy Meité nem képes pótolni. Szerintem mindenki látja a problémákat, de könnyű lesz az edzőre mutogatni ismét, miközben a keretből hiányzik az a mélység és még a minőség is, hogy egy teljes szezonban egységes teljesítményt nyújtsanak, mert ezzel a kerettel nem nagyon lehetett pihentetni a kulcsembereket.

  Most végre lekerült a teher a játékosokról és nem kell a bajnoki címről álmodozni, de úgy tűnik ezzel már teljesen hátra is dőlt pár játékos és nincs meg mindig az az akarás, amivel a Roma elleni meccset megnyerték. Pedig a neheze még csak most jön, mert egyre több sérült lesz és a szezon eleji lelkesedés sincs már, miközben a kieső csapatok minden egyes pontért vért izzadva fognak küzdeni. Egy jobb edző biztos tudna valami extrát adni ilyenkor, de igazából Conte se jó edző, csak ő egy BL-re alkalmas kerettel rendelkezik, ebből meg jól látszik, hogy szerintem nem az edző személyével van most az igazi gond.

  A lényeg, hogy meglegyen a BL a szezon végén, aztán majd meglátjuk mihez kezd a vezetőség, de már elég unalmas, hogy évek óta a vak szerencsére bíznak mindent, mert ha épp megy a szekér, akkor megelégednek és nem próbálnak erősíteni a csapaton.

 3. Az én véleményem meg, hogy az a hozzáállás, ami szerint “nem voltunk elég türelmesek” vezet oda, hogy nem tudunk legyőzni egy ilyen 10 emberrel védekező csapatot. Ezek ellen a csapatok ellen az első perctől rendkívül agresszíven, agilisen, gólra törően kéne játszani. A türelmes játék csak az ilyen kis csapatok taktikáját erősíti, a meccsen az idő múlása meg növeli az egójukat. Az összeállítással szerintem nem volt gond, nyilván rotálni kell, de az hogy a szélsőink beadás helyett, vagy 1v1 helyett folyamatosan visszafordultak és hátrapasszoltak pont oda vezet, hogy nem alakul ki gólhelyzet. Középen ugyan ez a helyzet, Leao egy használható labdát nem kapott. (lehet nem is mozgott jól, de akkor sem volt erre kezdeményezés)

 4. Inter Juve Atalanta aztán ac Milan sorrendet érzem . De tényleg meg kell húzni hogy ne vesszen el ez a szép eredmény sorozat . Két pofon mindenkinek hogy felébredjen. 😀

 5. Desmondal értek egyet,plussz hozzátenném,hogy ha a hazai bajnokságban ennyire kiismerték a csapat taktikáját, akkor ha meglenne a BL indulás,mit csinálna velünk a többi komolyabb szintű csapat,egy nem kevésbé komoly edzővel, és itt nem degradálni akarom a hazai mestereket,de akár egy Mourinho féle buszos megoldás is a végünket jelentené.A támadó szekció erősítése nélkül esélyünk sincs, pedig én is egy Juve,Iner,Atalanta,Milan négyest várnák a végére,a sorrend minél szebb legyen persze 😉A Római csapatokat nem tartom túl acèlosnak,de a Napoli még okozhat fejtörést szerintem.Az biztos,hogy a többi csapat is rendre okoz meglepetéseket,de erre alapozni azért nem lehet.Forza Milan!

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet