A fegyelmi bizottság meghozta a döntést Zlatan Ibrahimovic és Romelu Lukaku eltiltásának mértékéről az Olasz kupa meccset követően.

Nagy balhé tört ki kedden a milánói derbi félidejében, amikor Ibrahimovic és Lukaku összeszólalkozott egymással. A csapattársaknak illetve a szakmai stáb tagjainak kellett közbelépni és ők fogták le a magából kikelve üvöltöző és fenyegetőző belga válogatott csatárt.

Az eset után Ibrahimovicot rasszizmussal vádolták, aki a közösségi oldalán védte meg magát: “Zlatan világában nincs helye a rasszizmusnak. Mindannyian egy fajhoz tartozunk és egyenlőek vagyunk. Mindannyian játékosok vagyunk, egyesek jobbak, mint mások.”Paul Pogba, az MU középpályása is kiállt korábbi csapattársa, Ibrahimovic mellett.

“Zlatan, mint rasszista? Imád engem és ő lenne az utolsó ember a földön, akiről azt gondolnám, hogy rasszista. Ezzel ne viccelődjünk már.”

A fegyelmi bizottság tájékoztatása szerint Ibrahimovic és Lukaku is 1-1 mérkőzésre szóló eltiltást kapott. A svéd klasszisra a meccsen begyűjtött piros lapja miatt vár eltiltás, míg Lukakunak kigyűlt a sárga lapok száma. Az eltiltás csak az Olasz kupára érvényes.

Úgy tűnik, hogy a fegyelmi bizottság nem szankcionálta a két játékos heves összeszólalkozását, mivel a közleményben nincs erre vonatkozó rész. Jelenleg kérdés, hogy a szövetségi ügyész ezen felül tesz-e további lépéseket a vizsgálat ügyében.

1 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Hát kíváncsi lettem volna a csatára. Oroszlán a vizibivaly ellen. Lukakukukaku kaphatott volna simán 2-3 meccses eltiltást. FORZA MILAN!!!!

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet