A legfrissebb hírek szerint a Milan megállapodott a Torino vezetőségével Soualiho Meité klubváltásáról.

Minden jel arra utal, hogy Meité lesz a Milan első igazolása a januári átigazolási időszakban. A klub az utóbbi napokban érdeklődést mutatott a 26 éves középpályás iránt és tárgyalásokba kezdett a Toróval.

Gianluca Di Marzio, a Sky Sport Italia átigazolási guruja közölte, hogy a Milan gyakorlatilag lezárta a Meité-transzfert és az üzlet véglegesítése csütörtökön fog megtörténni. Ennek értelmében Meité csatlakozni fog a piros-feketékhez és Di Marzio úgy értesült, hogy az átigazolási formula kölcsön+opció lesz 10 millió euró értékben.

Az üzlet részletei Di Marzio szerint:

 • 500 ezer eurós kölcsönvételi díj
 • 8 millió eurós vételi opció
 • 1,5 millió eurós bónusz.

A Rossoneri célja, hogy Meité már Stefano Pioli rendelkezésére álljon a jövő hét hétfőn rendezendő Cagliari elleni idegenbeli bajnokira. A francia középpályás mindkét Milan-Torino meccsen ott volt a keretben, de a folyamatban lévő tárgyalások miatt egyik összecsapáson sem lépett pályára.

Meité 2018 nyarán csatlakozott a Torinóhoz a Monacótól és azóta 94 tétmeccsen lépett pályára, ezeken 3 gólt illetve 7 gólpasszt jegyzett.

FRISSÍTVE: A MilanNews és a Gazzetta is tényként közölte, hogy a Milan egyezségre jutott Soualiho Meité érkezéséről. A 26 éves középpályás kölcsönben csatlakozik a Rossonerihez egy 8 millió eurós vételi opcióval. Rövidesen orvosi vizsgálat következik és ezt követően a klub regisztrálja a játékost a Lega Serie A-nál.

6 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Teszkós Kessie 🙂 Sokat nem várok tőle, de ha az az opció nem kötelező, akkor nem nagyon van vesztenivalónk. Középpályára egyértelműen kell ember, mert ott mennyiségben és minőségben is vannak gondok.

  • És szerintem arra hogy Kessie-nek ne kelljen az összes meccsen játszania (olasz kupa ill. EL mondjuk) tökéletesen jó is lesz. Bennacer-Tonali + Kessie-Meite és ha nem sikerül elpasszolni, akkor Krunic ötödiknek, valamint vész-vész megoldásnak Calabria (akinél el kell ismerni, hogy ott sem játszik rosszul).

   • Egyetértek. Ez a srác ismeri a bajnokságot, talán a pad miatt sem nyafog majd. Krunicnál biztosan nem lesz rosszabb.

 2. Még az is lehet, hogy Moncada vitte a Monacoba? Ott jó volt, de Torinoban megfeneklett? Vagy mit kell tudni erről az emberről? Sötét ló.

 3. Nem ismerem a srácot túlzottan, így majd meglátom mit mutat magából. Ami mondjuk róla eszembe ötlött, hogy nem az a lapgyűjtő, favágó típus.
  Evidens, hogy játékosokat szerezni a “szűkösebb” psztokra, úgyhogy remélem tudják a vezetők miért őt választották!
  Isten hozta aaddig is, s remélem megszolgálja a belé invesztált bizalmat!

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet