2022. november 26., szombat

“Egy álmot élek meg itt a Milannál” – Alexis

-

Alexis Saelemaekers, a Milan belga válogatott játékosa élvezi Stefano Pioli bizalmát és örül, hogy az elmúlt 1 évben sikerült bizonyítania.

A 21 éves játékos tavaly januárban érkezett az Anderlechttől és abszolút túlszárnyalta a hozzá fűzött reményeket. Alexis a 2020 tavaszi karantén után beverekedte magát a kezdőcsapatba és amikor pályára lépett, a csapat egyszer sem veszített meccset.

Saelemaekers az interjújában beszélt a beilleszkedéséről, a becenevéről, Stefano Pioliról és a példaképéről is.

AZ ELSŐ ÉVÉRŐL
“Kezdetben senki sem ismert. Örömmel tölt el, hogy bebizonyítottam ki vagyok. Egy álmot élek meg itt a Milannál. Mindig a maximumot nyújtom a pályán, ezért néha kicsit pihennem kell.”

A BECENEVÉRŐL
“Szalamandra a becenevem, amit az érkezésem után adtak nekem a csapattársaim, mert nehéz kimondani a nevemet. Végülis igazuk volt, mert egy szalamandra vagyok. Mindig futok és nem könnyű elkapni.”

AZ EDZŐVEL VALÓ KAPCSOLATÁRÓL
“Nagyon sok bizalmat érzek a részéről, gyakran beszélgetünk.”

A SCUDETTÓRÓL
“Célunk, hogy minden tőlünk telhetőt beleadjunk.”

A PÉLDAKÉPÉRŐL
“Ez könnyű… A példaképem mindennap előttem van: Ibrahimovic. 39 évesen mindennap edz, mindig a legjobbját nyújtja és egyedül nyer mérkőzéseket. Az edzéseken néha kissé túl offenzív és sokat kiabál, de ennek oka van. Be kell fognunk és hallgatnunk kell rá. Ő egy legenda és tudja, hogy mit csinál.”

AZ ANDERLECHTRŐL
“Tavaly boldogok voltak, mert jó árat kaptak értem és most talán egy kicsit már sajnálják, de tudom, hogy örülnek nekem.”

Nemrég a sajtóban megjelent egy hír, miszerint a Milan érdeklődést mutat az Anderlecht középpályása, Albert Sambi Lokonga iránt. Saelemaekers elárulta, hogy többször is javasolta őt a klubnak.

“Néhányszor szóba hoztam az ő nevét. Fantasztikus lenne, ha itt játszana. Minden képessége megvan ahhoz, hogy egy ilyen nagy klub játékosa legyen.”

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS