Leo Duarte személyében megvan a téli átigazolási időszak első távozója a Milannál.

Duarte másfél év után búcsút intett a Milannak és Törökországba szerződött a több játéklehetőség miatt. A 24 éves védő 2019 nyarán csatlakozott a Milanhoz, de összesen csupán 9 tétmeccsen lépett pályára a csapatban.

A török élvonalban szereplő Istanbul Basaksehir a hivatalos honlapján jelentette be, hogy kölcsönvette Duartét a Milan együttesétől. Tegnap beszámoltunk arról, hogy a török klub nagyon közel állt a brazil középhátvéd megszerzéséhez és mostanra lezárult az üzlet. Duarte hétfőn részt vett az ilyenkor kötelező orvosi vizsgálatokon, majd aláírta a szerződését.

A hivatalos közlemény szerint a Basaksehir másfél évre vette kölcsön Duartét egy vásárlási opcióval, amelynek értelmében 2022 nyarán végleg megvásárolhatja. A vételi opció összegét egyik klub sem hozta nyilvánosságra.

A Milan köszönetet mondott Duarténak a profizmusáért és sok sikert kívánt neki.

5 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Ezekkel az olcsó, “ismeretlen” dél-amerikai védőkkel nem járunk túl jól mostanában. Most Duarte, előtte Gustavo Gomez. Értem, hogy keressük az új Thiago Silvát, de eddig nagyon mellé lőttünk ezekkel az igazolásokkal.

  • Egyetértek! Én személy szerint soha nem is értettem ezeket az igazolásokat. És nem csak a Milan részéről. Nagyokat szoktam nevetni a Real Madridon, amikor vagyonokat dob ki tizenéves brazil gyerekekre, akik egy jó szezont futottak Brazíliában, Portugáliában vagy épp Franciaországban… aztán megy a csodálkozás, hogy nem sikerült beváltania a hozzáfűzött reményeket.
   Visszatérve; nem azt mondom… érkezett már a Milanhoz a semmiből pazar játékos (pl.: Kaká), de többségében nem sikerül nagyhalat fogni. És őszintén nem is tudom mi volt a cél például az említett Gustavo Gomez vagy épp Vangioni leigazolásával (azt hiszem így hívták a fickót :D) akik aztán nyílván nem maradtak sokáig, még a kontinensen se!

  • Mondjuk azt tegyük hozzá, hogy ő legalább oszlopos tagja volt a 2002-es világbajnok brazil válogatottnak.
   Persze ezzel együtt sem volt egy nagy játékos 😀

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet