2022. szeptember 25., vasárnap

Maldini lecsapna a Barca fiatal tehetségére

-

A Milan szemet vetett az FC Barcelona saját nevelésű középpályására, Riqui Puigra.

A 21 éves spanyol játékos szemmel láthatóan nem szerepel Ronald Koeman terveiben, ugyanis mindössze 77 perc játéklehetőséget kapott ebben a szezonban.

A PlanetaMilan úgy értesült, hogy Paolo Maldini szeretné megszerezni Puigot, aki számos spanyol és európai klub figyelmét felkeltette. A jelentés szerint a milánói együttes 18 hónapra venné kölcsön a fiatal középpályást egy 13 millió eurós kötelező vásárlási joggal.

Ugyanakkor a Barca nem szeretne végleg lemondani a spanyol utánpótlás-válogatott tehetségről és egy visszavásárlási záradékkal engedné el.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

6 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Barca és Milan drukker vagyok kb 50-50%-ban, és egyfelől elképeszt, hogy Koeman nem játszatja a konkrétan legjobb játékosukat, másrészt meg örülnék, hogy ha már emiatt kölcsönbe kéne mennie, akkor idejönne. Szerintem egész európa legjobb és legkreatívabb fiatal támadókp-sáról beszélünk, és még a nagyok közül is kb csak De Bruyne, Bruno Fernandes, meg 1-2 hasonló kaliberű játékos jobb nála. Viszont várhatóan hamarosan edzőváltás lesz ott, ráadásul csak a téli átigazolási szezon második felére érkezik majd elnök – jelenleg elnök nélküli a Barca – és a következő edző már nyilván alapemberként fog rá számítani, az új elnök meg nyilván nem akarja majd elengedni, mert mégiscsak a Barca-keret messze legjobbja Messin kívül, szóval én nagyon kicsi esélyt látok csak rá, hogy ez megtörténjen. Ő nem Diaz, akinek kicsit erősebb játékosok voltak a posztján, hiába nem rossz játékos ő sem, ő egy egészen más szint csapaton belül és amúgy is, csak év elején összeszólalkoztak az edzővel, és emiatt nem játszhat.

 2. Csak néhány mérkőzésen láttam a srácot játszani, de ez alapján nekem hasonló karakterű játékosnak tűnik, mint B.Diaz. Nagyon gyors, agilis, jól cselez. Az induló sebessége néha már már Kakát idézte. Viszont nekem sokszor elég öncélúnak tűnt a játéka. Akkor is cselez, amikor passzolnia kéne.
  Szerintem de Bruyne és Bruno Fernandes is kicsit más stílust képviselnek. Ők sokkal inkább a kulcspasszaikkal teremtenek veszélyt, míg Puig a cselezőkészségével.
  Emellett nekem a srác elég törékenynek tűnik. Félteném a testi épségét, amikor a Chiellini féle hentesek páros lábbal csúsznának rá a torkára egy kötényt követően. Összességében viszont ezerszer nagyobb potenciált látok benne, mint mondjuk Leaoban. Ez a 18 hónap kölcsön 13 milliós opcióval több, mint barátinak tűnik.

  • Én láttam az összes meccsét, tavaly az újraindulás után a nagycsapatban játszott, és még talán Messit is figyelembe véve is kiemelkedett a mezőnyben. Puig toronymagasan legnagyobb erénye a kulcspasszok, olyan vonalakban találja meg elöl a társat, amit még tv-n keresztül sem lehet meglátni. Nálam a leírtak inkább Diazra emlékeztetnek, mármint ahogy írod, hogy kicsit öncélúan cselezget, nem passzol, stb. Puigban ilyen abszolúte nincs, a ritmusváltásai félelmetesek, de inkább csak üres területekbe tör be, nem szlalomozik, és a végén rögtön passzol, és mindig proaktívan teszi. Kulcspasszokban szerintem még Fernandest is üti, csak a kapura nem annyira veszélyes, nem egy átlövőgépezet mint az általam említett két szupersztár. De Calha posztján olyan 3-szor többet tudna adni, mint a török, kivéve a brutál lövőerejét, mert abban szerintem kevesen veszik fel a versenyt Calhával. Puig abban nem erős, befejezésben, átlövésben. Üres területeket lát meg ösztönből, a beinduló embereket azonnal és tökéletesen tudja indítani, és bokából olyan löbböléseket tud a védelem mögé, amit kb én csak Messitől és Fernandestől láttam még.

   A mérete alapján valóban egy kisgyerek, és én sem tudom, mi lesz a favágók ellen. De a spanyol foci is az elég durva belépésekről híres, és azért játszott fél szezont kb kezdőként, nem volt gond. Védekezésben kompenzálja a méretét az iszonyatos rámenősségével, felszántja a pályát mindig, mikor kint van, de ez persze nem jelenti azt, hogy egy általad említett Chiellini nem töri ketté a lábát.

   Egy biztos, Barca-szurkolói szemszögből érthetetlen a téma, ez a gyerek egy év játéklehetőséggel lehet, hogy simán 70-80-100M-t fog érni, Milan szurkolói szemszögemből meg persze azért eléggé örülnék neki, mert ő aztán egy előremutató, BL-szintű játékos.
   Persze a Barca most “adta el” a bajnoki riválisnak minden idők második legeredményesebb játékosát Barca-mezben, Suarezt 0 Euróért, és még ők fizetik a fizetése egy részét, miközben megy a gólkirályi és bajnoki címért az Atleticoban… 😀 Innen nézve simán elképzelhető lenne az üzlet, csak hát a volt edző lemondott, az új kétlem, hogy ilyen másfél éves kölcsönbe plusz 13M-ba belemenne, mert a szemszögükből értelmezhetetlen.

   A Milan szempontjából egy másfél éves kölcsön viszont csak akkor valósulhat szerintem meg értelmezhetően, ha Calha vagy Diaz megy. De inkább Calha. 4-2-3-1-ben Puig egyértelműen ott tud csak játszani igazán klasszis szintet.

   • Rendben, mondjuk azt, hogy elfogadom, amit mondasz 🙂 Végülis többet láttad játszani. Még egy kis keckedés okán azért megnéztem a srác statisztikáit és számomra a meccsenkénti 1,3 kulcspassza nem pont azt mutatja, hogy ez lenne a legfőbb erőssége, de nyilván ahogy írtad is, nem számít alapembernek, szóval ne tekintsük ezt most mérvadónak. Alapvetően úgy gondolom, hogy értsünk egyet SempreMilan_81 kollégával és bízzunk Maldiniék megérzéséeiben.
    Ha ennek a az átigazolásnak bármi realitása lesz, majd úgyis ki lesz vesézve a srác.
    Azt azért sajnálom, hogy ezt már nem Bartomeu és csapatával kell lemeccselnie a vezetőknek. Ők valóban kötöttek értelmezhetetlen üzleteket. Illetve elég cudarul állnak a katalánok anyagilag is, szóval kiderül milyen eladásokra kényszerülnek majd.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS