Hétfőn este rendezték a tekintélyes La Gazzetta dello Sport díjátadóját, amelyen Stefano Piolit, a Milan trénerét választották az Év edzőjének Olaszországban.

Pioli tavaly októberben vette át a Rossoneri irányítását és a kezdeti hullámvölgyek után jelentős formajavulás következett és eddig a 2020-as évben fölényesen a Milan szerezte a legtöbb pontot a Serie A-ban.

Ebben az esztendőben Pioli kapta meg a Gazzetta által átadott Év edzője díjat Olaszországban. Az olasz tréner maga mögé utasította a Scudetto-győztes Maurizio Sarrit (Juventus) és az Olasz kupa-győztes Gennaro Gattusót (Napoli) is.

Piolival a kispadon eddig lenyűgöző számokat produkált a Milan 2020-ban, a mérleg 45 tétmérkőzésen 30 győzelem, 12 döntetlen és 3 vereség, valamint 108 rúgott és 55 kapott gól.

Az 55 esztendős edzőt a díjátadón a 2020-as Milanról és Ibrahimovicról is kérdezték.

“Az utunk januárban kezdődött Ibrahimovic, Kjaer és Saelemaekers érkezésével. Megváltoztattuk a játékstílusunkat és az eredmények önbizalmat adtak. A karantén után legyőztük a Juventust és számos nagy csapatot. Ez magabiztosságot és erőt adott nekünk.” – mondta Pioli.

“Scudetto? Zlatannak igaza van és helyes erre gondolni, de a valóság az, hogy a Milan sok éve nem szerepel a Bajnokok Ligájában. Javítani akarunk az előző szezonbeli helyezésen és visszavinni a Milant oda, ahová megérdemli.”

“Mi a közös a mostani és a múlt nagy Milanjaiban? Hasonló a vágy, hogy proaktív, támadó-szellemű és szép futballt játsszunk a pályán. Fiatal játékosaink vannak, de rendelkeznek személyiséggel és bátornak, lelkesnek kell lennünk, amelyek a legjobb tulajdonságaink.”

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet