Paolo Maldini, a Milan technikai igazgatója elmondta, hogy nem számított ilyen hosszú veretlenségi szériára a bajnokságban és beszélt Stefano Pioli különleges szerepéről is.

A csapat immáron 22 mérkőzés óta veretlen a Serie A-ban és jelenleg 5 pontos előnnyel vezeti a bajnokságot az idei szezonban.

Maldini a Gazzettának adott interjújában számos témára kitért, így szóba kerültek az eredmények, az Európa Liga, a fiatal játékosok fejlődése és Pioli szerepe is.

“Nem a statisztikákat szeretnénk javítani, hanem sikereket elérni. Őszintén szólva nem számítottam ilyen hosszú veretlenségi sorozatra a Serie A-ban, de januárban már láthatóak voltak a jelek, mielőtt az egész világ megállt.” – mondta Maldini.

“Ez egy fontos év, amit a 2020-as eredményeink tükröznek és ezek objektív dolgok. A szezonunk immáron két éve tart. A minimális célunk, hogy jobban teljesítsünk, mint az előző idényben. Bejutottunk az Európa Ligába és az elképzelés az, hogy többet tegyünk.”

“A Milan álmodik és nem akarja abbahagyni az álmodozást.” – reagált Paolo, amikor szóba került a Scudetto. “A játékosok nem fogják feladni. Mindig arra kérem őket, hogy legyenek ambiciózusak és tűzzenek ki maguk elé egy utópisztikus célt. Ambícióra és lelkesedésre van szükség, ez a kulcs. Nem beszélve arról, hogy egy különleges klub vagyunk. A tulajdonosokkal való harmónia sokat segít. Van egy projekt, ami működik és a nehéz pillanatokban is megvolt az összhang.”

Maldinit a fiatal játékosokkal szemben támasztott elvárásokról is kérdezték.

“nem szabad ítélkezni, türelmesnek kell lenni. Bízni kell bennük és várni. Gabbia? A fejlődése részben meglepetés volt. Senki sem számított arra, hogy rövid időn belül ilyen sokat fejlődik.”

“Gyakran, amikor játékosokat igazolunk sokakat befolyásolnak a nevek és az, hogy mely klubból érkezik. Saelemaekersé egy nagyszerű történet, de mondhatnám Theo Hernándezt is, akinek az elpazarolt madridi kaland után ez volt az utolsó lehetőség. Megragadta az esélyt és ő egy nagyszerű srác.”

“Pioli? Különleges szerepe van a Milannál. Nyugalmat, kiegyensúlyozottságot és szakértelmet hozott, de ugyanakkor érzékenységet és intenzitást is. Pioli csodálatos. Azt hiszem, hogy ez egy lehetőség az előrelépéshez, nem csupán a Milannak, hanem neki is.”

“A csapat tapasztalt játékosai nagyon fontosak a fejlődési folyamat elősegítésében és most sokkal magabiztosabbak vagyunk, mint négy hónappal ezelőtt. Jó jel, hogy Ibrahimovic, Kjaer, Bennacer és Leao nélkül is nyerni tudtunk, hiszen ez sok önbizalmat ad.”

Kessié mostanra Pioli Milanjának kulcsemberévé vált, de eleinte nem volt ilyen egyszerű.

“Játékosként és csapatkapitányként is kompromisszummentesen viselkedtem, de az elmúlt két és fél évben – mióta igazgató vagyok – számos futballról alkotott nézetem megváltozott. Itt a következőkre értem: hogyan lehet csapatot építeni és hogyan lehet irányítani. Néha dédelgetni kell és néha többre van szükség a szemrehányásnál, hiszen nem vagyunk egyformák, ezt nagyon jól megtanultam az elmúlt hónapokban. Franck megmutatta a Milan iránti szeretetét és szeretné visszavezetni a klubot a csúcsra, ahogy a csapattársai is.”

2 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Ez a Milan jó úton halad affelé, hogy hasonló csapat épüljön mint a 2000-es években. 🔴⚫

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet