Olasz lapértesülés szerint Andrea Conti sorsa megpecsételődni látszik a Milannál és mostanra egyértelműen létszámfelettivé vált, így a jövő hónapban távozhat.

Az olasz jobbhátvéd 2017 nyarán nagy reményekkel érkezett az Atalantától és akkoriban a Serie A egyik legígéretesebb játékosa volt a posztján. Ugyanakkor a folyamatos sérülések és az ingadozó forma miatt nem tudott megfelelni az elvárásoknak.

Conti az idei szezon elején sérült volt és eddig mindössze 22 percet töltött a pályán, még októberben a Sparta Praha elleni EL-meccsen.

A Tuttosport szerint Conti januárban búcsút inthet a Milannak, ugyanis létszámfelettivé vált a csapatban. Jelen pillanatban a jobbhátvéd poszton Davide Calabria elsőbbséget élvez a kezdőcsapatba kerülésért, ráadásul olyan nagyszerű formában teljesít, mint még talán soha az eddigi pályafutása alatt. Továbbá Calabria mellett az edző rendelkezésére áll Diogo Dalot is, aki eddig rendre lehetőséget kapott az Európa Ligában.

Egyre inkább úgy tűnik, hogy Conti számára három és fél év után eljött a váltás ideje.

5 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Leigazolásakor írtam már, hogy felesleges idehozni. Pláne ennyi pénzért. Mivel az U válogatott épp Conti-Calabria szélső védőkkel állt fel azon a nyáron. Nekem Calabria sokkal jobbnak tűnt még a bal oldalon is (4 védős rendszerben) .
  De érdekes a jelenlegi helyzet. Azt gondolom Conti hozzáállásával lehet gond, mert Pioli szinte mindenkinek ad lehetőséget. Ha így van egyértelműen távoznia kell. Viszont érdekes a helyzet, hogy a 2 remek formában lévő szélső védőn kívül egyetlen játékos sincs erre a 2 posztra. Mivel Dalot nem a miénk. Ha kb annyiért meg tudjuk szerezni, amennyiért Conti távozik, már nagy üzletet kötöttünk. 10-12M a max amit lehetne kapni érte és mellette Laxalt is új csapatot talált magának a jelek szerint (bár félek, hogy ő maga nem akar Skóciában maradni)…. Ajer-Laxalt csere nem lenne rossz. Bár én nem erőltetném túl a belső védő posztot. Hiba volt Kjaert kezdetni az EL-ben, épp a kezdő csapatos cikk alatt jegyeztem meg. Viszont nem túl sérülékeny, ahogy Romagnoli sem az. Mellettük Gabbia nagyon szépen kinőtte magát. Érezhető rajta a magabiztosság, ami szezon elején hiányzott a passzjátékából elsősorban.
  A Dán fal a legidősebb, de simán benne lehet akár 5 év is belsővédő poszton. A 2 olasz viszont akár egy évtizedig is játszhat egymás mellett. Nekem nagyon nem hiányzik egy Bonucci féle igazolás.
  3 jó, szinte azonos tudású belső védő a jelenleg liga első csapatban egészen jól hangzik. Egy fiatal még elfér aki fejlődhet és meglátjuk. De nem szabad nagyon belenyúlni abba ami működik.

  • Mindenképp kell egy klasszis középső védő még. Ez nem állapot, hogy Kjaernek kell minden meccsen játszani. Gabbia pedig nem lesz elég jó, csoda, hogy ilyen jól hozza, de ez annak köszönhető, hogy ilyen jó szériában vagyunk. Ráadásul Romagnoli is baromi hullámzó, kell mellé valaki stabil. Ez az Ajer nekem inkább ismeretlen, valami nevesebbre ácsingóznék (amúgy csoda lenne, ha laxaltra el tudnánk egy az egyben cserélni). Azt gondolnám, hogy Milenkovic itt a fő célpont titokban, de egyébként az lenne az igazi, ha Milenkovic és Ajer is jönne (ha Musacchio és Duarte is off). Akkor lenne 3 klasszis védőnk, + 1 nagy öreg és egy fiatal.

 2. Pioli szerintem azonnal felismerte, hogy borzasztó sérülékeny marad egész pályafutására ami nekünk nem fér bele.

  Calabria pedig olyan hihetetlen fejlődésen ment keresztül az őt ért kritika után amire senki sem számított. Szóval sajnos vagy nem de el kell búcsúznunk tőle. Aztán marad Dalot vagy jön más majd Pioli eldönti.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet