Ezen a héten Zlatan Ibrahimovic vette át az Arany Tapír-díjat, amelyet az EA Sports ellen indított hadjáratával “érdemelt ki”.

A 39 éves klasszis az utóbbi időben nem csupán a teljesítményével került címlapra, ugyanis a közösségi oldalán a FIFA videójátékot készítő EA Sports-ot támadta. Ibrahimovic azt állította, hogy nem adott engedélyt arra a cégnek, hogy használja a nevét és az arcát a játékokban.

“Ki adott engedélyt arra az EA Sportsnak, hogy a nevem és az arcom használja? Teljesen biztos vagyok abban, hogy sem a FIFA-nak, sem a FIFpro-nak nem adtam erre engedélyt. Valaki profitot termel a nevemmel és az arcommal. Itt az ideje, hogy kivizsgálják az ügyet.” – írta Zlatan.

Ennek okán kapta meg ezen a héten Ibrahimovic a Tapiro d’Oro, azaz Arany Tapír elismerést, amelyet a Striscia la Notizia olasz szatirikus tv-műsor oszt ki.

Ibrahimovic elfogadta és átvette a díjat, majd így nyilatkozott.

“Az EA Sports azt állítja, hogy megszerezte a jogokat a FIFprótól, de mi nem írtunk alá semmit. Ki kell vizsgálnunk, mert hasznot húznak belőlem anélkül, hogy egy eurót is adnának. Ez az ötödik alkalom, hogy megkaptam ezt a díjat. Most Cassano rekordjára pályázom, aki 15-ször kapta meg.”

“Sérülés? Már jobban vagyok. Ezzel a díjjal még gyorsabb lesz a felépülésem.”

2 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet