A válogatott szünetet követően folytatódik az olasz bajnokság és a 8. forduló következik. A Milan a San Paolo stadionba látogat a Napoli otthonába. Mivel Stefano Pioli és segédedzője, Giacomo Murelli is elkapta a koronavírust, így a rendhagyó helyzetben Daniele Bonera tartotta meg a mérkőzés előtti sajtótájékoztatót.

“Örömmel emlékszem vissza az összes megnyert mérkőzésre. Nápolyban már tíz éve nem sikerült győznünk. A legutóbbi győzelem alkalmával ott voltam a védelemben, Zlatan pedig a támadósorban. Örömmel tölt el, hogy visszatérek a San Paolóba és Rinóval, mint ellenféllel kell szembenéznem. A pályán nagyon jó barátom volt, de most ő is csak a partvonal mellett lesz.”

“Minden mérkőzés nagyon fontos, ez része annak az utazásnak, ami már egy ideje elkezdődött. Ez korántsem egy záróvizsga. Ez egy apró lépés a végső sikerhez vezető úton, de még túl korai erről beszélni.”

“Soha nem éreztem magam egyedül. Végig kapcsolatban voltam a két edzővel, az edzések előtt és után is. A kezdetektől fogva rengeteg technológiai támogatás állt a rendelkezésünkre. Teljes mértékben szabad döntéshozatalt kaptam az edzések lebonyolításánál, de Pioli végig velünk volt. A játékosok tudják, hogy mit kell tenniük annak érdekében, hogy eredményt érjenek el. Mindent bele fognak adni a meccsen és a győzelemért fognak játszani.”

“Úgy gondoljuk, hogy a mérkőzés alatt a telefonon keresztül történő megbeszélés csak zavart okozna. A mérkőzés előtt és esetleg a félidőben is beszélni fogunk. Az olasz bajnokságban való debütálásom óta ismerem a nyomást. Ugyanolyan nyomás nehezedik rám, mint a játékosokra. Folytatniuk kell, amit eddig tettek az edzéseken és a mérkőzéseken is.”

“Alapvetően mindenki jól van Rafael Leaót kivéve, akinek értékeltük az állapotát. A játékosok nagyszerű formában vannak. A két hétig Milanellóban maradt játékosok és a visszatérők is maximális rendelkezésre állást mutattak. Jelentős sorozat után mentünk szünetre és a játékosok mentálisan pihenhettek egy kicsit, még akkor is, ha szinte mindannyian a válogatottjukban szerepeltek. Kissé nyugodtabb volt a légkör.”

“Rebic? Ante fontos játékos, akinek megfelelő szintű erőnléti állapotba kell kerülnie. Erőteljes, gyors és robbanékony játékos, de még nincs 100 százalékos állapotban és a könyöksérülése hatással van a formájára. Zlatannak mentálisan pihenésre volt szüksége, de jó formában van. A csapat mindenben fejlődött az utóbbi időben, különösen munkakultúrában. Tudják, hogy mit jelent viselni ezt a mezt. Ahogy Ibra is mondta, Kessié lesz a tizenegyesrúgónk, ha alkalom adódik. Alessio a kapitányunk és örülünk a munkájának, teljes a támogatás a részünkről. Nem látok problémát.”

“Örülünk Hakan teljesítményének. Teljesen normális egy szezon során, hogy egy játékosnak van néhány kevésbé jó mérkőzése. Nem akarok belemenni a szerződésével kapcsolatos helyzetbe.”

Bonerát arról is kérdezték a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón, hogy a jövőben el tudná-e képzelni magát edzőként.

“Az idő fogja megmutatni, hogy edző leszek-e. Engem az irányít, amit Pioli tanított. Egy hullámhosszon vagyunk és ez az a játékstílus, amit szeretek.”

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet