A legfrissebb hírek szerint a szakmai stábban dolgozó Daniele Bonera fogja helyettesíteni a koronavírus-fertőzés miatt távollévő Stefano Piolit a Milan kispadján.

Mint arról írtunk, Stefano Pioli vezetőedző után a segédje, Giacomo Murelli is megfertőzödött a koronavírussal. Mindkét esetben pozitív eredménnyel zárult a molekuláris teszt. Az olasz szakemberek az otthonaikban tartózkodnak karanténban.

Ez azt jelenti, hogy Pioli és Murelli sem vezényelheti személyesen az edzéseket Milanellóban, valamint a kispadon sem lehetnek ott a soron következő mérkőzés(ek)en.

A Milan vezetősége úgy döntött, hogy Bonerát bízza meg a csapat irányításával, amíg Pioli vagy Murelli nem térhet vissza – számolt be Antonio Vitiello, a MilanNews főszerkesztője. Így ő fog leülni a kispadra is a vasárnap esti Napoli elleni meccsen. A csapat korábbi védője tavaly nyáron csatlakozott a Rossoneri szakmai stábjához és az utóbbi időben Pioli segítőjeként dolgozik.

Bonera rendelkezik a szükséges licensszel, hogy Serie A-s csapatot irányítson, ugyanis szeptemberben sikeresen elvégezte az UEFA Pro mesterképzését Covercianóban.

9 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Te atya ég alig vártuk anno, hogy megszabaduljunk tőle mostmeg már a padon ül?! 😁 😱

  Mostmár láthatjuk milyen károkat okoz ez a francos karantén 😂😂

  • Régebben is többet ülhetett volna a padon, akkor jobban járunk. Most bepótolja. 😀

   Amúgy meg szerintem nem oszt, nem szoroz, gondolom, a Napoli ellen is a “fülén lesz” Pioli, és majd ő tolja neki a tutit. Vagy Ibra… 😉

 2. Mondjuk nem értem a fanyalgókat. Van valakinek tapasztalata, hogy Bonera a szakmai stábban milyen színvonalú munkát végez? Miért ne lehetne jó szakember, mint edző?
  Játékosként olyan volt amilyen, de az edzősködés teljesen más. Valószínűleg Lőw Zsolt se a játékos múltja miatt másodedző a PSG-nél 🙂

  • Amúgy teljesen igazad van. És ez fordítva is lehetséges: pl. Pippo mekkora ász volt a pályán, edzőként azonban még nem villogott igazán, és akkor finoman fogalmaztam.

   Bonera pedig ha netán a pad mellől kap egy pirosat, ki fogja őt helyettesíteni? Az öreg Pietro, a szertáros bácsi?

  • A játékosból lett edző esetében megvannak a párosítások, amiknél ugyebár nem lehet következtetéseket levonni, általánosítani. Azaz jó játékosból nem feltétlenül lesz jó edző (sőt, jó edző valakiből inkább annak ellenére lesz, hogy jó játékos volt), illetve nem biztos, hogy rossz edző lesz olyan játékosból, aki nem volt egy nagy szám a pályán.

   Azt gondolom, lehet valaki jó vagy nem jó játékos, nem ez dönt, hogy milyen edző lesz. Ugyanakkor Bonerát én pályafutását tekintve nem úgy jellemezném, hogy rossz vagy középszerű játékos volt. Ami benne a leginkább zavart, hogy végtelenül butának éreztem a pályán mutatott dolgai alapján. Szépen megtanulta az alap mozgásokat, amiket “könyvből” meg edzéseken elmagyaráztak neki, de meccsszituációban, amikor a tanultakat alkalmazni kellett volna, netán improvizálni, bajban volt. Láttuk például, hogy az egyébként ügyes Montella edzőként mekkora katasztrófa lett, nála például a pályán látott ösztönösség a kispadon egyszerűen nincs meg, képtelen “egészben” gondolkodni.

   Bonerától tehát én azért tartok, és azért nem tudom elfogadni a fenti “tételt”, mert rá nem az “illik”, hogy nem volt egy nagy szám. A 201 meccse becsapós. Ő nem AZÉRT játszott ennyit, hanem ANNAK ELLENÉRE… Boneránál az “újkori” Milanban kevés tehetségtelenebb, butább védőjátékost láttam focizni, pedig voltak, akik kifejezetten idegesítettek. És ha egy játékos buta volt, szinte biztos, hogy edzőként is az lesz.

   A jó edzők esetében szerintem az az általánosítás tehető, hogy bár nem biztos, hogy jó játékosok voltak, nem voltak buták. Csak egyszerűen voltak náluk jobbak.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet