2022. szeptember 25., vasárnap

“Olyan hibákat követtünk el, amiket nem szoktunk”

-

Diogo Dalot csalódottan nyilatkozott a Lille elleni vereség után és elmondta, hogy azonnali reakcióra van szükség a vasárnapi Hellas Verona elleni meccsen.

“Csalódottak vagyunk, mert jól kezdtük a mérkőzést, különösen a labdabirtoklás szempontjából. Nyugodtabban kellett volna játszanunk, de olyan hibákat követtünk el, amelyeket általában nem szoktunk. A felkészüléssel nem volt gond, jól készültünk a meccsre és magabiztosak voltunk.” – mondta Dalot.

“A futballban bármi megtörténhet. Most regenerálódnunk kell és azonnal reagálni erre a vereségre.”

Dalot mellett Brahim Diaz és Simon Kjaer is nyilatkozott a lefújást követően.

DIAZ: “Egyáltalán nem játszottunk jó mérkőzést, de két gólt ajándékoztunk az ellenfélnek. Javítanunk kell és a következő meccsre koncentrálni. Úgy kell folytatnunk, ahogy eddig tettük. Ezt a meccset nehéz megemészteni, de tovább kell lépnünk. Vasárnap lehetőségünk lesz azonnal reagálni.”

KJAER: “Három góllal kikaptunk és ez fájó, de tanulnunk kell belőle, dolgozni és haladni előre. Fel kell emelnünk a fejünket és tanulni ezekből a hibákból. Taktikailag jó formában vagyunk, de időnként elkésünk a párharcoknál. Ugyanazt kell tennünk, mint eddig. Most veszítettünk, de ilyen a futball és nem vagyunk rossz csapat. Néha kell egy ébresztő pofon a csapat számára.”

Forrás:acmilan.com

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

4 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Ez a meccs azért nem tette tönkre az idényt, már rengetegen leírták, hogy mi volt rossz, miért lehet ez a vereség jó. Vannak olyan tétmeccsek, amelyek csak papíron azok, mert nem oszt, nem szoroz az eredmény. És bár nem lett volna hátrány, ha egy győzelem után a továbbjutáshoz valószínűleg már csak egy X kellett volna a maradék 3 meccsen, a csapatban benne lehetett, hogy a harmatgyenge másik két csapat ellen úgyis meglesz legalább 4 pont, akkor meg nem kellene annyira hajtani. A kezdő viszont elég erős volt, hülye hibák is voltak, és rengeteg volt a gyenge teljesítmény. Elég sok meccsen volt olyan helyzet, amikor nekünk pattant jól a labda, most a Lille teljesen megérdemelten nyert, mert kíméletlenül kihasználta a hibáinkat. Ezek között voltak egyéni hibák (Romagnoli minősíthetetlen idiótasága akkor is, ha ezeket “nem szokták befújni”) és csapatszintűek (harmadik gól). Donnarumma hibáját nem a Lille használta ki, ott nem a Milan adott esélyt a gólszerzésre a franciáknak, egyszerűen béna volt a kapusunk.

    Ez a csapat azért megérdemli, hogy bízzunk benne, és ne ítéljük el, mert belefutott egy ilyen verésbe. Nem akármilyen csapatokat intézett el a Milan ebben a 8 hónapban, hosszú volt ez a menetelés. Amit “folticsaba” írt, hogy hátrányban nem tudunk reagálni… Ez az “új” Milan nem is nagyon volt hátrányban, így én még nem általánosítanék. Nyilván egyetlen csapat sem szeret hátrányban focizni, és nagyon kevés tud hátrányban megfelelően reagálni. 0-1-nél volt esély az egyenlítésre, így azt én megfelelő reagálásnak mondanám, de tény, hogy semmi sem jött össze. Azt is el kell persze mondani, hogy azért nem törték össze magukat a srácok.

    Őszintén szólva bosszúsabb lennék, ha a Lille-t megverte volna a Milan, de a Verona ellen nem sikerülne nyerni. És ha a Veronát holnap megverjük, részemről el is felejtettem (bár amúgy is…) a csütörtöki vereséget.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS