2022. szeptember 29., csütörtök

Ibra a Milan harmadik legidősebb gólszerzője

-

Az “öreg” Zlatan Ibrahimovic szállította a Milan győzelmét a legutóbbi fordulóban az Udinese elleni mérkőzésen és a La Gazzetta dello Sport a klub örökranglistájáról írt a legidősebb gólszerzőket illetően.

Ibrahimovic megállíthatatlan és 4 bajnoki meccsen 7 gólnál jár a szezonban, így vezeti a Serie A góllövőlistáját. A svéd csatár az Udinese ellen 39 évesen és 29 naposan volt eredményes, ezáltal a Milan történetében ő a harmadik legidősebb góllövő.

Ibrahimovic előtt két legenda áll a rangsorban. A második legidősebb gólszerző Paolo Maldini, aki 2008 márciusában szerezte utolsó gólját 39 évesen, 9 hónaposan és 4 naposan. Ibra még messze van ettől, azonban könnyen lehet, hogy a későbbiekben sikerül majd felülmúlnia.

A dobogó legfelső fokán Alessandro Costacurta neve szerepel. Billy a pályafutásának utolsó mérkőzésén, 2007 májusában az Udinese ellen tizenegyesből szerzett góllal búcsúzott. A mai napig Costacurta a Serie A történetének legidősebb gólszerzője, miután 41 évesen és 25 naposan talált be.

Ibrahimovic mögött a 2012-ben visszavonult Filippo Inzaghi van a Milan legidősebb góllövőinek ranglistáján. SuperPippo 38 éves, 9 hónapos és 4 napos volt, amikor bevette a Novara kapuját az utolsó mérkőzésén.

LEGIDŐSEBB GÓLLÖVŐK A MILANBAN:

1. COSTACURTA – 41 év, 25 nap
2. MALDINI – 39 év, 9 hónap, 4 nap
3. IBRAHIMOVIC – 39 év, 29 nap
4. INZAGHI – 38 év, 9 hónap, 4 nap

Forrás:gazzetta.it

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

1 HOZZÁSZÓLÁS

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS