2022. november 30., szerda

“Jól kezdtünk és így akarjuk folytatni” – Pioli

-

Az olasz bajnokság 5. fordulójában a Milan a Romát fogadja hazai pályán. Stefano Pioli megtartotta sajtótájékoztatóját a mérkőzés előtt.

“Fontos mérkőzés lesz a bajnoki tabellát szem előtt tartva. Jól kezdtünk és így akarjuk folytatni. Ez egy kemény teszt lesz, de sikeresen át akarunk menni ezen. Csak magunkra koncentrálunk és mérkőzésről mérkőzésre kell haladni. Egy erős csapat ellen fogunk játszani, akik az utolsó hat idegenbeli mérkőzésükből ötöt megnyertek. Fonseca nagyon jól teljesített az első olaszországi szezonjában és bebizonyította, hogy nagyszerű elképzelései vannak. Kiváló játékosokkal erősítettek, mint például Kumbulla vagy Pedro. Hozzánk hasonlóan a Roma is egy ambiciózus csapat és azt sem szabad elfelejteni, hogy az előző idényben előttünk végzett. Tökéletes hozzáállás szükséges a mérkőzéshez és határozottan kell játszanunk.”

“Emelnünk kellett a csapaton belüli versenyhelyzetet és a klub jól erősített minőségi fiatal játékosokkal. Eddig sikerült megbirkóznunk a hiányzókkal és fontos, hogy sok kezdő szintű játékos legyen a csapatban. Mindenki közreműködésére szükségünk van. Létfontosságú a legjobb kezdőcsapat összeállítása, de lehetőségünk van öt cserére is és ez minden mérkőzésen fontos. Ezelőtt soha nem volt lehetőség arra, hogy ilyen mértékben változtassunk a játékon mérkőzés közben. Még mindig rengeteget fejlődhetünk csapatként, egyénileg, taktikailag és technikai szempontból is.”

“A játékosaim fiatalok, de érettek is egyben. Van néhány nagy személyiség a csapatban. Fontos dolog a mutatott hozzáállás és folytatnunk kell a munkát ahhoz, hogy még jobbak legyünk. Sikerült növelni a szintet és ez nagyszerű dolog, de ez azt jelenti, hogy még többet kell nyújtanunk. A csapat tisztában van a képességeivel, meg kell őriznünk ezt a mentalitást. Javítani akarunk az előző szezonbeli hatodik helyünkön és lépésről-lépésre előrébb lépni azokkal a csapatokkal szemben, amelyek korábban jobban teljesítettek nálunk.”

“Ibrahimovic és Dzeko befejezőcsatár létük ellenére képesek helyzeteket kialakítani, meg kell mutatnunk mire vagyunk képesek a pályán és meg kell próbálnunk megakadályozni azt, hogy a labda eljusson Dzekóhoz. Zlatan különböző megoldásokat nyújt számunkra a támadásokban. Rebic és Calhanoglu állapota egyre jobb, de Ante nem lesz ott a keretben. Donnarumma sokkal érettebb a koránál, folyamatosan fejlődik. Nagy profizmust és hajlandóságot mutat, minden tekintetben egyre jobbá válik. Nem aggódom a szerződésének helyzete miatt. Tudom, hogy a klub minden fontos lépést megtesz. Tonali? Az elején nem volt könnyű Tonali számára Glasgow-ban, de utána belejött a meccsbe. Érett és erős játékos, aki mindig készen áll, csak az optimális formába kell kerülnie. Ő egy kezdő szintű játékos számomra. Krunic? Képes védekező-középpályásként is játszani, de a jellemvonásai a támadó-játékhoz alkalmasabbak.”

Forrás:acmilan.com

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS