2022. december 05., hétfő

Hauge: “A versengés extra motivációt jelent”

-

Jens Petter Haugét egy sajtótájékoztatón mutatták be Milanellóban. A norvég tehetség beszélt a posztjáról, a játékstílusáról, az első milánói derbijéről és a szezonról is.

A 21 éves játékos három héttel ezelőtt csatlakozott a piros-feketékhez, azonban a hivatalos bemutatása a zsúfolt meccsnaptár és a válogatottbeli kötelezettségek miatt csúszott. A megegyezés szerint Hauge játékjogáért körülbelül 5 millió eurót fizetett a Rossoneri és a játékos már be is mutatkozott a Spezia ellen a Serie A-ban.

“Elképesztő érzés volt a San Siróban játszani a Bodo/Glimt színeiben. Nagyszerű élmény volt a Milan ellen pályára lépni, hiszen egy igazán erős csapat ellen tudtam megmutatni a kvalitásaimat. Tudtam arról, hogy a Milan a mérkőzés előtt már figyelemmel kísért engem. Feltérképeztek és megkerestek. Tudják, hogy mire vagyok képes. Más klubok is szerettek volna megszerezni, de most itt vagyok és nem akarok arról beszélni, hogy mi lehetett volna másképp. Ambiciózus vagyok, ezért úgy döntöttem, hogy ide jövök. Úgy vélem, hogy helyesen választottam.” – mondta Hauge.

“Számos szerepkörben tudok játszani, bal szélső támadóként, támadó-középpályásként vagy csatár mellett. Szeretek labdát birtokolni, veszélyesen támadásba lendülni és szórakoztatni a szurkolókat. Nem félek a kezdőcsapatba kerülésért folytatott versenytől, mert ez extra motivációt jelent számomra a fejlődéshez.”

“Reméljük, hogy jól fogunk teljesíteni ebben a szezonban. A csapat minőségi és képesek vagyunk nagy dolgokat megvalósítani. Szeretnénk emelni a szintet és egyre ambiciózusabb célokat elérni. Reméljük, hogy ez egy igazán kiváló sorozat kezdete.”

“Norvégiában játszottam az utolsó rangadómat és elképesztő volt megtapasztalni a milánói derbit. Fantasztikus volt részt venni egy ilyen mérkőzésen.”

“Nagyon sok ígéretes fiatal játékos van Norvégiában, akik magas szinten akarnak játszani. Igazán jó norvég futballistának lenni ebben a történelmi időszakban. Nagyon sokat tanultam a válogatottbeli csapattársaimtól. Haaland a barátom és sokat beszélünk. Azt mondta, hogy dolgozzak keményen és érezzem jól magam.”

Forrás:acmilan.com

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

2 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

    • Én is várom, szimpatikus volt, amikor láttam. Kár, hogy balszélen az igazi, ahol van Leao és Rebic is. De most egy még nem 100%-os Leo és egy sérült Rebic mellett szerintem simán megkaphatná azt a posztot egy meccsre rotálásként, meg amúgy is. De bízom Pioli döntéseiben, még nemigen lehetett belekötni semmibe, ahogy felállította a kezdőket és cserélt…
      Coutinho egy széteső Barca jelenlegi egyik legerősebb játékosa, nem hinném, hogy meg fognak válni tőle egyhamar. 🙂 És nem is 30 millió lenne, ha mégis így tennének, hanem mondjuk 80, és már most is majdnem 30 éves, nem a jövő embere. Pár év múlva már lehet, hogy csak 20-30 milkó lesz, de akkor Cou már bőven 30 felett nem is lenne túl jó vétel.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS