2022. szeptember 27., kedd

Capello szerint a Milan versenybe szállhat a Scudettóért

-

Fabio Capello, a csapat korábbi sikeredzője elmondta, hogy kívülről egy egységes Milant lát, amelynek a jelenlegi körülmények alapján van esélye harcba szállni a Scudettóért.

A Milan négy fordulót követően 12 ponttal vezeti a Serie A tabelláját. A csapat négy meccsen 9 gólt rúgott és mindössze 1-et kapott. Csupán két együttes van az európai topligákban, amely 100 százalékosan áll a bajnokságában: a Milan és az Aston Villa.

“Tetszik ez a Milan. Ez egy érdekes és életerővel teli csapat, amely jó futballt játszik. Egy dolog nagyon megfogott: mindenki nagy lelkesedéssel és örömmel játszik. Pioli mindig is egy kiegyensúlyozott személy volt. Kiválasztotta az általa megfelelőnek vélt játékosokat és elnyerte a klub bizalmát. Az előző szezon nehéz pillanatait csendben és a munkára összpontosítva vészelte át. Nagyon intelligensen kezelte a kényes karanténos időszakot. A játékosok tisztelik őt és ez megmutatkozik.” – mondta Capello.

“Maldini és Massara jó munkát végzett. Kívülről egy egységes Milan rajzolódik ki a szemünk előtt Maldinivel, Massarával, Piolival és a csapattal.”

“Ibrahimovic? Olaszországba akartam hozni Zlatant, aki egy különleges játékos. Még 39 évesen is képes meghatározónak lenni. Ibra nem a részvételért játszik, ő nyerni akar. Magas szintű profizmus és túláradó személyiség jellemzi. Ő egy bajnok, az egész csapat mozgatórugója. A fiatal játékosok azt látják, hogy keményen dolgozik az edzéseken és azt gondolhatják, hogy akkor ők sem hátrálhatnak meg.”

“Kedvelem Bennacer és Kessié játékát is. Előbbi egyre jobbá válik, míg utóbbi kissé elveszett volt a Milanba való igazolása után, de megtalálta önmagát. Calhanoglu már megmutatta a benne rejlő tehetséget Németországban is. 26 évesen tapasztalt játékos és 50-szeres török válogatott. Rajtuk kívül ott van Donnarumma is, aki egy bajnok és pontokat hoz a csapatnak.”

Capello reagált arra, hogy a Milan valóban harcba szállhat-e a Scudettóért.

“Azt gondolom, hogy egy ilyen bizonytalan bajnokságban a Milannak van esélye versenybe szállni a Scudettóért. Fontos, hogy higgyenek benne. Ha mindenki követi Ibrát, akkor a csapat képes lehet rá. A nehéz pillanatok kezelése döntő fontosságú lesz.”

Forrás:milannews.it

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS