Carlo Ancelotti, a Milan korábbi sikeredzője szerint Stefano Pioli és Paolo Maldini kivételes munkát vitt véghez a klubnál és a derbit megelőzően azt is elárulta, hogy gyerekkorában rajongott az Interért.

A 61 éves szakember – aki jelenleg az Everton vezetőedzőjeként dolgozik – nemrég a La Gazzetta dello Sportnak nyilatkozott.

“A Milan jól teljesít, Pioli és Maldini kivételes munkát végzett az elmúlt hat hónapban. Soha nem kételkedtem Maldini igazgatói képességeiben. Ha jó ember vagy, akkor nem tévedhetsz. A tapasztalat fontos követelmény, de ezt csak élesben szerzed meg.” – mondta Ancelotti.

“Pioli emberileg és edzőként egyaránt értékes személy. Az önéletrajza magáért beszél: jó eredményeket ért el, ahol eddig edzősködött. Inter? Jelentősen erősödött a csapat a nyáron és megtörhetik a Juventus uralmát. Összességében úgy gondolom, hogy az elmúlt egy évtized legkiegyensúlyozottabb bajnoksága lesz.”

Ancelottit az egyik korábbi játékosáról, Ibrahimovicról is kérdezték.

“Ibra az Ibra. ha a csapatodban van egy ILYEN futballista, megütöd a főnyereményt. A motiváció és a büszkeség mindig is az erőssége volt. Ibra egy hihetetlen profi.”

Mint kiderült, gyerekkorában Inter rajongó volt, de mégis a Milannál tette le a névjegyét.

“Gyerekként Interista voltam, mert elvarázsolt Herrera csapata. Akkoriban kaptam egy mezt Mazzola nevével ellátva és ez ritkaságnak számított. Azonban a Milan volt az a klub, amely meghatározta az életemet, először játékosként, aztán vezetőedzőként.”