Gianluigi Donnarumma legfőbb célja, hogy kapott gól nélkül hozza le az Inter elleni mérkőzést és a legutóbbi interjújában beszélt a csapatról, Davide Calabriáról és Zlatan Ibrahimovicról is. Nem lesz egyszerű féken tartani az Intert, amely 3 mérkőzésen 10 gólt szerzett a Serie A-ban.

A DERBIRŐL
“Igyekszem jól teljesíteni és segíteni a csapatnak. Azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy ne kapjunk gólt és az első három meccset sikerült kapott gól nélkül zárni. Reméljük, hogy tovább folytatódik a sorozat ezen a rangadón és remek mérkőzést fogunk játszani. Jól akarunk teljesíteni, hogy örömet szerezzünk a szurkolóinknak.”

A CSOPORTKÖRBE JUTÁSRÓL
“A Rio Ave elleni mérkőzés nagyon fárasztó volt. Tudtuk, hogy nem lesz könnyű és az időjárás sem könnyítette meg a dolgunkat. Nagyszerű csapat voltunk és végül továbbjutottunk. Megérdemeltük a győzelmet, de fájdalmas meccs volt. Ezek a mérkőzések segítenek a fejlődésben.”

A CSAPAT SEGÍTÉSÉRŐL
“Minden a tapasztalaton múlik, amire szert teszel. Mindig ilyen voltam és arra törekszem, hogy segítsek a csapatnak. Hátulról mindent látok, így próbálok útmutatást adni a csapattársaimnak és segíteni a védelemnek, ahogy ők is nekem. Ha hallják a hangodat, akkor sokkal nyugodtabbak és motiváltabbak.”

CALABRIÁRÓL
“Mindig is nagyszerű játékos volt. Sajnos minden játékos esetében vannak nehéz időszakok, de nagyon jól jött ki belőle és még erősebbé vált. Nem lepett meg. Ott van a védelemben Conti is, aki szintén remek játékos. Ugyanazon a poszton játszanak, de rengeteget segítik egymást és ez a legfontosabb. Ritka az ilyen. Ez is azt mutatja, hogy remek csapat vagyunk. Megvan a versengés, de a barátság is.”

IBRAHIMOVICRÓL
“Mindig van egy kis aggodalom, amikor valakinek pozitív tesztje van, de az a fontos, hogy Ibra most újra itt van velünk. Nagyon izgatott és jól akar teljesíteni. Akkoriban volt egy kis félelem, de az a fontos, hogy most minden rendben van.”

A CSAPATRÓL
“Boldogok vagyunk az elvégzett munka miatt. Az edző sokat segít és fejlődünk. Reméljük, hogy nagyszerű szezonunk lesz. Igazi csapat vagyunk és készen állunk. Egy remek estével szeretnénk megajándékozni az edzőt, magunkat és a Milan szurkolókat.”