2022. szeptember 29., csütörtök

Kaká a klubról, a derbiről, Pioliról és Ibráról

-

Ricardo Kaká, a Milan korábbi Aranylabdás klasszisa elmondta, hogy tetszik neki a klub irányvonala, de a saját tapasztalatából kiindulva elengedhetetlennek tartja, hogy a fiatal játékosok tanulni tudjanak az idősebb csapattársaktól.

Kaká a La Gazzetta dello Sportnak nyilatkozott a hétvégi Inter elleni derbi előtt, amelynek megtippelte a végeredményét, továbbá beszélt a csapatról, a klub irányvonaláról és Stefano Pioli maradásáról is.

“A Milannál megvan a vezérek és a fiatal játékosok keveréke. Nagyon fiatal voltam, amikor a klubhoz szerződtem és volt egy olyan struktúra a csapaton belül, ami nagyon sokat segített. Úgy tűnik számomra, hogy az Elliott egy helyes irányvonalat követ, amelyet Gazidis fenntart. Maldini és Boban munkája nagyon fontos volt. Tetszik a klub irányvonala, de az idősebb játékosoktól való tanulás alapvető fontosságú a fiataloknak. A rutinos csapattársaim nélkül nem lettem volna az, aki a Milanban voltam. Nyilvánvalónak tűnik számomra, hogy nem elegendőek csak a fiatal játékosok.”

“Ibrahimovic? Emelte mindenkinek a szintjét, megvan benne a kvalitás és motiválja a csapattársakat. A jelenléte sokat segít a fiatal játékosoknak. A bajnokság hosszú és nehéz lesz, de lefogadom, hogy Ibra egészen a végéig a különbséget fogja jelenteni.”

“Pioli? A változás gyakran nem kifizetődő, ezért bizalomra van szükség. Egy szilárd alap létrehozásához szélesebb látókör kell, tehát igen, helyes döntés volt Pioli megtartása. A Milan szórakoztató futballt játszik, világos elképzelésekkel.”

“Ki dönthet a derbin? Egyszerű. Ibrahimovic, aki egy vezér és Lukaku, aki egy intelligens játékos. A Milan szeret játszani és szórakoztatni, míg az Inter átvette Conte arcát és soha nem adják fel. Meglátjuk, hogy milyen eredmény születik. Tipp? 2-1-re nyerünk.”

Kaká beszélt a korábbi csapattársairól, Andrea Pirlóról vagy éppen Gennaro Gattusóról, egyikük most a Juventus, míg másikuk a Napoli vezetőedzője.

“Futballszerető ember vagyok, de ha a Milan játszik, akkor a Milannak szurkolok. Imádom a barátaimat, de a klubhoz való tartozás érzését nem lehet kitörölni..”

“Atalanta? Nagyon tetszik. Ez egy kiváló rendszer, amelyet megterveztek és nagyon jól irányítottak. Gyönyörű futballt játszanak és gratulálok nekik, bár természetesen a szívem a Milané marad. Remélem, hogy a Rossoneri hamarosan visszatér a csúcsra.”

A brazil klasszist arról is kérdezték, hogy edzőként vagy igazgatóként tudná elképzelni magát a jövőben: “Jobban érezném magam az íróasztal mögött igazgatóként.”

Forrás:milannews.it

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

2 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Érdekes már nem először emlegetik, hogy jó ez a fiatal Milan, szép ez a Milan de a rutinosabb játékosoktól való tanulás elengedhetetlen a fiatalok eredményes fejlődése szempontjából. Azt gondolom burkolt üzenet is van ebben.

    Persze vannak érettebb játékosok de Ibrahimovic az egyetlen ebben a csapatban aki e tekintetben rutinosnak és hitelesnek is tekinthető.

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS