Két nappal ezelőtt véget ért az őszi átigazolási időszak, azonban a Milan már azon dolgozik, hogy a következő hetekben meghosszabbítsa Gianluigi Donnarumma és Hakan Calhanoglu szerződését.

A Milan vezetősége augusztus végén sikeresen meghosszabbította Zlatan ibrahimovic szerződését és azt követően a csapat megerősítésére összpontosított, így a Donnarumma és Calhanoglu jövőjéről szóló tárgyalásokat a mercato utánra ütemezték.

A La Gazzetta dello Sport, a MilanNews és a Corriere dello Sport szerint a klub a következő hetekben tárgyalóasztalhoz ül a két kulcsember szerződésének meghosszabbítása céljából. Donnarummának és Calhanoglunak is 2021. június 30-ig szól az aktuális kontraktusa és jövő februártól más klubok szabadon tárgyalhatnak velük a Milan engedélye nélkül.Donnarumma többször is kifejezte maradási szándékát és a Milan szeretné őt megtartani, ezzel együtt elkerülni azt a forgatókönyvet, hogy jövő nyáron szabadon igazolhatóvá váljon és ingyen távozzon. Mino Raiola fizetésemelést fog kérni az ügyfelének és a Milan ezt hajlandó megadni, de csak ésszerű keretek között, ezért a feleknek meg kell találni az egyensúlyt. A 21 éves kapus jelenleg évi 6 millió eurót keres és a Milan különböző bónuszokkal növelné ezt az összeget a személyes teljesítményhez és a csapat eredményességéhez kapcsolódóan.

Ezen kívül fontos kérdés Donnarumma esetében, hogy Raiola egy alacsony kivásárlási ár beillesztését szorgalmazza a szerződésbe, de a Milan ezt el akarja kerülni.

Nem kérdés, hogy Calhanoglu a Milan meghatározó játékosává vált és az egyik legjobb formában lévő játékos a csapatban. A hírek szerint Paolo Maldiniék egy 2024-ig szóló szerződést készítenek elő Hakannak évi 3 millió eurós fizetéssel, amely 500 ezer euróval több, mint a jelenlegi bére. A CorSport szerint a Milan már kapcsolatba is lépett Calhanoglu ügynökével, Gordon Stipiccsel.

16 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Ezek hülyék de tényleg?
  Átigazolási idöszsktól függetlenül, ezt már rég meg kellett volna tenniük, vagy hosszabbitani vagy eladni- esetleges egyezség hiányában.
  Ha nem akar a játékos hosszabbitani, vagy csak olyan feltételek mellett, ami s klubnak nem fér bele, akkor most ezek után a kérhetö piaci ár töredékéért lesznek értékesithetöek.
  Ilyen a megyei bajnokságban se nagyon van…

 2. “Rossoneri1978” hozzászólására is reagálva…

  Sosem szerencsés természetesen, ha egy piacképes játékossal a szerződése utolsó évébe lépve kezdenek tárgyalásokat. Egy piacképes játékos esetében mindig bonyolultabb a hosszabbítás, főleg, ha az illető “kinőtte” a csapatát. Donnarumma és Calhanoglu esetében is az a helyzet, hogy a teljesítményük alapján ők már a BL-be valók. Ugyanakkor maradni akarnak a jelek szerint, ez a Milan számára jó.

  Jelenleg a Milan van kényszerhelyzetben, nyilván meg kell egyezniük a játékosokkal, ez nem kérdés. Én úgy gondolom, volt már valamiféle tárgyalásszerűség korábban is, erre utalhat az, hogy nyáron nem voltak érdeklődők egyik “főszereplő” iránt sem, pedig mindketten kiváló nyarat zártak. Éppen ezért nem gondolom, hogy nem akarnak hosszabbítani a játékosok.

  A kérdés persze az, hogy milyen feltételekkel írnának alá a játékosok. Úgy gondolom, ahogyan jelenleg Calhanoglu teljesít, az nem csak 500 ezres emelést “ér”, hanem legalább 1 milliósat. A 2024-es hosszabbítás nem rossz, de én olyan bónuszokat építenék a szerződésbe, hogy pl. amennyiben 2021-ben elérné a Milan a BL-t, Calhanoglu fizetése 1 millióval emelkedne, és minden további ilyen szezonban 0,5 millióval. A szerződését erre a szezonra 0,5 millióval megtoldanám az idén nyáron mutatott teljesítménye alapján. A bónuszok sokféleképpen variálhatóak, egyéni teljesítmény alapján további “kiegészítést” is bele lehetne építeni a szerződésbe. A BL elérése igen nagy pénzt hozna a konyhára, ez nem terhelné meg a kasszát.

  Ami Donnarummát illeti, az emelés nagyon nem mindegy. Ibrahimovic fizetését nem érheti el Donnarummáé. Akármilyen furcsa, Ibrahimovic segíthet a Milannak abban, hogy sikerüljön megegyezni Donnarummával. Raiola nem gondolnám, hogy ki akarna szúrni Ibrával, így sikerülhet egy észszerű megegyezést kötni. Az ő esetében is szakaszosan oldanám meg a hosszabbítást, de legalább 2026-ig hosszabbítanék, és esetleg évente 0,5 millióval emelkedne a fizetés BL elérése esetén, bizonyos egyéni teljesítménytől függően pedig további 0,5 millióval.

  Míg Calhanoglu esetében úgy gondolom, hogy a teljesítményéhez mérten a jelenlegi 2,5 kis összeg, addig Donnarumma esetén már a 6 is nagy. Ugyanakkor Donnarumma viszonylag stabil kapussá nőtte ki magát, míg Calhanoglu teljesítményére nagyban hatással volt Ibrahimovic jelenléte. Az nagyon nem lenne szerencsés, ha a rengeteget güriző török feleannyit sem keresne, mint Donnarumma.

  A jó rajt, a lehetőség a BL-re (a nyári teljesítmény alapján vélelmezhető, hogy jó eséllyel indul a Milan legalább a negyedik helyére) a játékosok pozícióját erősíti, mert ehhez a “lehetőséghez” ezek a játékosok jelentős mértékben hozzájárultak. Így tehát kivételes helyzetben érezhetik magukat (tkp. a három talán legfontosabb ember – Donnarumma, Calhanoglu és Ibrahimovic – helyére nem érkezett érdemi erősítés nyáron)…

  Nem gondolnám egyébként, hogy annyira bonyolult lesz megegyezni a játékosokkal, mint 3 éve Donnarummával…

 3. A Milannál valószínű arra alapoznak, hogy most jól megy a szekér és úgyse akar elmenni Donnarumma. Ha akarna most simán el tudna igazolni és a Milan semmit sem tudna tenni ellene. (Nekem van olyan megérzésem, hogy az Elliot nem dőlne a kardjába ha egy ekkora bérigényű kapus -akit látszólag könnyű lehet pótolni- elhagyná a csapatot.)

  Hakan már sokszor kifejezte maradási szándékát az ügynökén keresztül, nagy valószínűséggel vele könnyű lesz megegyezni.

 4. Hakan szerződése alapvető, a fizetés emelés fél millióval nem terheli meg a kasszát. Szóra nem méltó, alá kell írnia Gazidisnek a szerződést és viszlát…Mehet minden ahogy eddig volt.
  Én Donnarumma helyzetét teljesen máshogy látom és láttam is korábban. A kezdet kezdetén pontot tettem volna az ügy végére. Ahogy felfogadta ügynökének Raiolat, azonnal eladtam volna Donnarummat vagy nem tom, biztosan nem adtam volna semmilyen szerződést a kapusnak. De én elégge radikális vagyok a pénzügyekben és kritikus mindenkivel szemben, akinek nincs arányba a teljesítménye a pozíciójával. Szóval Donnarumma felőlem ingyen is mehet nyáron, vagy hosszabbítsak meg a szerződést és adják el nyáron, a pénzt forgassák vissza a csapatba.

  • Óriási szerencse, hogy nem Te ülsz Maldiniék helyén, mert akkor óriási bajban lenne a Milan. 😀 😀 Nem rosszbú mondom. A klub részéről az általad felvázolt forgatókönyv megvalósulása nem radikális lépés lenne, hanem ostoba.

   Az utóbbi 8 évet nézve ha a Milan játékosok fizetése arányban lenne a teljesítménnyel, akkor éves szinten az összes játékos fizetése egybevéve nagyjából 10 millió euró lenne, nem pedig a valósághoz közelítő 80-100 milla.

   • Ebben egyetértünk, az a szerencse, hogy nem kínáltak fel vezetői pozíciót a Milanban…:-) Bár nem hinném, hogy rosszabb döntéseket hoznék, mint Yonghong Li vagy a mostani vezetőség. De biztosan lennének reformok. 🙂 Donnarumma álláspontját viszont másképp látom és ezt nem szeretném változtani. Egyébként Berlusconi sem akarta nagyon reklámozni Donnarummat, de sajnos Mirabelliek a sok szar szerződések egyikét Donnarummanak is oda ajándékozták, mert ez ajándék semmi más. És mi lesz 10 év múlva? Kapjon 15 milliót ? Vagy 20-at? Raiolanak sohasem lesz vége. 21 éves kapusról beszélünk…azért még a fű zöld az ég kék és nem fordítva. Én tuti megjátszanám azt, hogy írd alá a szerződést ecsém. Júniusban közölném, hogy átadó listán vagy. Ha Donnarumma hívő Milan lenne, akkor azt mondaná, hogy negyed annyi pénzért elvállalom a feladatot. Hagyjuk már ezt, hogy a szemünk előtt bontakozik ki egy tehetség. Mert ez ostoba duma.

    • Pedig ez a valóság, simán legenda lehet belőle, ha van esze.

     Berlusconiékról annyit, hogy a távozásuk elbaltázták, amikor időben nem hosszabbították meg a szerződését. Várható volt, hogy baj lesz belőle 2017 nyarán. Mirabelliék pedig kényszerhelyzetben voltak, hogy vagy elveszítik a világ egyik legnagyobb kapustehetségét vagy minden áron megtartják. Ennek egy 6 milliós szerződés volt az ára, amire abszolút rászolgált mostanra. Főleg úgy, hogy legalább másfél évig neki volt a legalacsonyabb fizetése a keretben, miközben a legjobban teljesítő játékosok között volt. Ez a nem mindegy.

     A mai napig átkozná a teljes Milan rajongótábor az egykori vezetőséget, ha ingyen vagy szotyiért elengedték volna és Donnarumma most a Juventus kapujában brillírozna és nem a Milanéban.

 5. Ezt Mirabelliék rontották el anno amikor évi 160k€ megemelték 6m€ ra Donnarummának…
  Tény megérdemli a pénzt , de így minden szerződéshosszabbításnál okoz egy kis fejtörést , hogy a hasolnóan jó teljesítő játékosok fele ennyit sem kapnak.
  Úgy érzem ebben az évben a nagyobb az eredménykényszer mint eddig , a BL kirángatná a csapatot az erős középcsapat státuszból amibe jól bele estünk az elmúlt 8! év alatt , viszont ha megint lecsúszunk , úgy érthető módon az értékes játékosainkat nehéz lesz megtartani és maradnak Krunicok meg Castillejok…

  • Hogy pontosítsunk, először Gallianiék emelték 160.000-ről 1 M-ra.

   Aztán Mirabelliék 1M-ról 6M-ra mikor a PSG, Juve, Barca állt érte sorba.

 6. Én kedvelem a törököt de voltak olyan periódusai amikor 1 eurót nem ért a játéka és akkor is felvasalta a 2.5 millát.

  • Azért szerintem azt is meg kell itt jegyezni, hogy nem a posztján játszott, amiről nem tehet. Berakhatjuk a prime 2010-12 körüli Messit védekező középpályásnak, és hirtelen a világ legjobb játékosából a világ alighanem legrosszabb szűrője lenne, de nem az ő hibájából. Amióta a posztján játszik, európai top szinten játszik, és úgy lövöldözi a gólokat 20 méteren kívülről, mint mások az 5-ösről, az előkészítéseiről nem is beszélve. Ibra magasabb fizuja oké, de Donnarummáé nem (apropó, az előző példába belevehettem volna Donnarummát csatárként, láthattuk a 11-es párbajt… 😀 )
   Egyébként Hakan előtte is sokan melózott, csak a képességei alapján nem tudott ott többet kihozni magából.
   Szerintem már a posztján is van olyan jó, mint Gigio a sajátján, és azért az ő posztja sokkal fontosabb. Többet kellene keresnie Donnánál, de ha ez nem is jöhet össze Donna irreálisan magas fizuja mellett, akkor legalább zárkóztatni kell.

 7. Egy pillanatig sem kell aggódni, mindkét játékos hosszabbítani fog. Donnarumma legalább 10-szer eligazolhatott volna, ha annyira el akarna, Calhanoglu szintén az elmúlt években, amikor egy fillért nem ért a játéka. Calhának a 3 millió eurós fizetés korrekt. Nyilván a jelenlegi formáját nézve alacsonynak tűnik, de elég megnézni az elmúlt 3 évben nyújtott teljesítményét, amelyből körülbelül fél év volt vállalható. Ha tartósan hozni tudja ezt a formát, akkor lehet növelni még jobban a fizetését.

  Donnarummáról annyit, hogy szerény véleményem szerint a szemünk előtt van kialakulóban egy újabb Milan legenda. Abszolút a világ legjobbja lehet a posztján, ez nem kérdés.

 8. Én Donnarumma helyében meneszteném Raiolát… És az ő hasznát felmarkolva iszonyat nagy emelést kapna, a klub meg nem fizetne többet…. Ha tényleg Milan fun és midnenképpen maradni akar… Javasolja, hogy adjanak neki 10 éves szerződést… oszt csá…

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet