Zlatan Ibrahimovic nemrég koronavírusteszten vett részt és ismét pozitív lett.

A 39 éves csatár Leo Duarte után a második játékos a Milan keretéből, aki megbetegedett. A brazil védő két héttel ezelőtt produkált pozitív tesztet, majd másnap Ibrahimovic személyében újabb fertőzött játékos került ki a csapatból.

Ibrahimovic szeptember 24. óta házi karanténban van. A svéd klasszis egyéni edzésmunkát végez az erőnléti állapotának megtartása érdekében.

A La Gazzetta dello Sport beszámolója szerint Ibrahimovicon tegnap újabb COVID-tesztet végeztek el, amelynek eredménye ismét pozitív lett. A játékos jól van és teljes mértékben tünetmentes.

A Milannál optimisták és bizakodnak a legjobb forgatókönyvben, hogy Ibra pályára léphet a két hét múlva esedékes Inter elleni derbin. Ehhez mindenképpen szükség lesz két egymást követő negatív COVID-tesztre és az egészségügyi hatóságok engedélyére.

12 hozzászólás a bejegyzéshez

  • Sajnos igen. Bár a derbiig még van egy kis esély talán. Tünetmentes, ha tényleg rendesen edz, akkor a nagatívnál azonnal bevethető.

   Egyetértek a véleményeddel a két fiatallal kapcsolatban. Maldiniben én még a csere szintet sem annyira érzem. Colombo egy született góllövő, és ha még hozzá is érik a Serie A-hoz, akkor ibrának már minőségi cseréje is lehet akár.

  • Miért? Semmi baja, pár nap múlva már biztos, hogy negatív lesz, 2 hétnél tovább senkiben sincs. Szerintem simán benne van a pakliban, hogy játszhat, de legalábbis mindenképp Piolin fog múlni, a lehetőség adott lesz. Az ő “védekező munkája” mellett meg szerintem nem gáz, ha nincs top formában, gólt rúgni akkor is tud, meg a vezérszerepe is érvényesül.

    • Bevallom, fogalmam sem volt, mi volt Dybalával, kicsit most utánanéztem, ő azon kevés fiatal közé tartozik, akit valamiért komolyan megviselt a vírus – feltételezem volt valami komolyabb immunproblémája. Utána meg lesérült. Össze sem lehet hasonlítani a két esetet, Ibra, mint majdnem minden koronavírusos, tünetmentes, semmi baja, csak azért nem játszik, hogy ne fertőzzön másokat, és a hiánya pont addig fog tartani, amíg már biztos nem fertőz. Nem gyengítette le a vírus, semmi kárt nem okozott benne. Ahogy zöld utat kap, pont ugyanúgy jön vissza, mint amilyen előtte volt, feltételezve, hogy tényleg szinten tartja magát fizikailag – nyilván egy kis meccshiánnyal, de 2-3 hét nem hinném, hogy akkora kárt tenne benne.

     Ettől függetlenül nem tuti, hogy ott tud lenni a derbin, lehet, hogy épp akkortájt kapja csak meg a 2. negatívat, vagy lehet, hogy már előtte, de Pioli nem fogja berakni. De esély mindenképp van a játékára szerintem. Majd meglátjuk, szurkoljunk, igazából csak szerencse kérdése.

  • Hát igen, sajnos ilyen időket élünk. Meg lehet érteni, mert tényleg örülnünk kell, hogy egyáltalán láthatunk futballt a tv-ben. Közben persze még mindig igaz, hogy egy átlag influenzajárvány minden évben több embert öl meg világszerte, mint ez, és nem csináltunk miatta semmit. De ha már így kezeli a világ ezt a szitut, akkor sajnos ez van, védi magát az ember, a liga, az ország, a világ. Idegesítő, hogy hetekre kiesik egy egészséges játékos egy erőltetett menetben, de nincs mit tenni. Lesz ez fordítva is, lehet, hogy egy Napoli ellen úgy megyünk fel, hogy nem lesz pl. Mertens és Insigne, ki tudja. A BL egyenes kiesését is a korona határozta meg (jé, két francia és két német csapat a legjobb négy közt, míg a kizsigerelt angol-spanyol-olasz csapatok már járni sem tudtak a meccsek végén a negyeddöntőikben…). Az idei szezonban is kulcskérdés lesz a bajnokságok végkimenetele szempontjából, és idegesítő lesz az is, hisz a csapatok nem igazán tehetnek róla.
   Én örülök, hogy Ibra most esett ki, többször már emiatt legalább nem fog. Jó lenne persze nyerni vele egy derbit, de szerintem jelen pillanatban nem ez a legfőbb szempont. Szerintem a Juve-Inter-Atalanta fix és megkérdőjelezhetetlen első három, és a Napoli-Roma-Lazio ellen kell majd nagyokat menni rangadókon. Ibrával ott már jó esélyeink lesznek.