Zlatan Ibrahimovic ma ünnepli a 39. életévét

2

Zlatan Ibrahimovic, a Milan csatára ma ünnepli a 39. születésnapját.

Zlatan 1981. október 3-án látta meg a napvilágot Malmö vároásban, Svédországban. Nem kérdés, hogy Ibrahimovic a labdarúgás világának egyik legkiemelkedőbb egyénisége. Bárhol járt a több mint két évtizedes pályafutása során, mindenhol letette a névjegyét. Idén a 24. szezonját kezdte és az eddigi pályafutása alatt 879 tétmérkőzésen lépett pályára, ezeken 532 gólt szerzett és 201 gólpasszt osztott ki, továbbá 33 trófeát nyert.

Ibrahimovic lenyűgöző statisztikával rendelkezik a Milan játékosaként, ugyanis 107 tétmeccsen 70 gólt és 29 gólpasszt jegyzett Rossoneri mezben.A svéd klasszis 2010-ben csatlakozott a Milanhoz és rögtön az első szezonjában Scudettót nyert a csapattal. A távozása után közel nyolc évvel, 2020 januárjában úgy döntött, hogy 38 évesen visszatér Milánóba és újra magára ölti a piros-fekete mezt.

Ibra nagyszerű teljesítményt nyújtva bizonyította, hogy ennyi idősen is képes a legmagasabb szinten teljesíteni és a különbséget jelenteni a pályán. “Még csak bemelegítek” – mondta a 39 éves klasszis az előző szezon végén.

“SZÓVAL AZT GONDOLJÁTOK, HOGY VÉGEZTEM ÉS A PÁLYAFUTÁSOM HAMAROSAN VÉGET ÉR? NEM ISMERTEK ENGEM. EGÉSZ ÉLETEMBEN HARCOLNOM KELLETT, SENKI NEM HITT BENNEM, EZÉRT MAGAMBAN KELLETT HINNEM. NÉHÁNY EMBER MEG AKART TÖRNI, DE CSAK ERŐSEBBÉ TETTEK. MÁSOK KI AKARTAK HASZNÁLNI, DE CSAK OKOSABBÁ TETTEK. ÉS MOST AZT GONDOLJÁTOK, HOGY VÉGEZTEM? AZOKNAK CSAK EGY DOLGOT MONDANÉK: NEM VAGYOK OLYAN, MINT TI. ÉN VAGYOK ZLATAN IBRAHIMOVIC. ÉS MÉG CSAK BEMELEGÍTEK.”

2 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Isten éltesse!
    Legyen még egy év múlva is a csapatban, majd utána örökre a stábban, de jó lenne!!

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet