A Milan a hivatalos honlapján jelentette be, hogy megvásárolta Jens Petter Hauge játékjogát a Bodo/Glimt együttesétől és a játékos 5 évre szóló szerződést írt alá.

Hauge története nem mindennapi, ugyanis egy héttel ezelőtt még ellenfélként kiváló teljesítményt nyújtva lépett pályára a Milan ellen a San Siróban, most pedig piros-fekete mezben pózol a kamerák előtt és hivatalosan is a Rossoneri játékosa.

A 20 éves norvég játékos 1 gólt és 1 gólpasszt jegyzett a múlt heti mérkőzésen, amely sorsfordító volt számára. A hírek szerint a Milan megfigyelői már jó ideje figyelemmel kísérték a teljesítményét és a meccs után a klub vezetőségét is meggyőzte.

Az összecsapást követően a Milan tárgyalásokba kezdett a Bodo/Glimt együttesével és néhány nap alatt megszületett a megállapodás. Sajtóhírek szerint a Rossoneri 5 millió eurót fizet a norvégoknak a fiatal tehetségért. A játékos kedden érkezett Milánóba, majd másnap sikeresen teljesítette az orvosi vizsgálatokat és a klub főhadiszállásán aláírta a szerződését.

A Milan csütörtökön délelőtt a hivatalos honlapján számolt be a transzferről.

“AZ AC MILAN ÖRÖMMEL JELENTI BE JENS PETTER HAUGE SZERZŐDTETÉSÉT A BODO/GLIMTTŐL. A NORVÉG TÁMADÓ 2025. JÚNIUS 30-IG ÍRT ALÁ A ROSSONERIHEZ.”

Hauge a Bodo/Glimt utánpótlásában nevelkedett és 2016 áprilisában mindössze 16 évesen mutatkozott be az első csapat színeiben a norvég élvonalban. A játékos 2018-ban az Aalesundot is megjárta kölcsönben, majd a visszatérése után alapemberré vált. Posztját tekintve bal szélső támadó, de otthonosan érzi magát a jobb szélen is.

A norvég tehetség figyelemre méltó teljesítményt nyújtott az idei szezonban. Az Európa Liga-selejtezőben 3 meccsen 3 gól és 2 gólpassz volt a mérlege, míg a norvég élvonalban 17 meccsen 14 találatig jutott és 9 asszisztot jegyzett.

Per Bredesen és Steinar Nilsen után Hauge a Milan történetének harmadik norvég nemzetiségű futballistája. A klub bejelentése szerint a játékos a 15-ös mezszámot választotta.

13 hozzászólás a bejegyzéshez

  • Sajnos szó szerint van igazad. Mindkettőt rohadtul sajnálhatjuk pedig. Pont ők tudtak volna rutint és minőséget hozni egyszerre a csapathoz.

   A fiatal norvég srácnak sok sikert kívánok. Nekem nem tűnt olyan nagy tálentumnak de így izgi. Hajrá!

 1. Tehetséges fiatalokra akarnak építkezni. Sztem egész jó üzlet lett volna Thauvin és Depay is, bár Depayt annyira nem kedvelem, de Paquetaért elcseréltem volna. Sztem itt Ibrakadabra lesz az utolsó rutinos mohikán. A jövőben nem nagyon lehet számítani senkire, akit leigazolnának, mármint aki meghatározó szerepet töltött be valamikor a nemzetközi futballban. Jönni biztosan szeretne sok rutinos nagy név, de Gazidis nem fogja leigazolni. Ez szépen körvonalozódott.
  Visszatérve a játékosra: tehetséges, megvan benne minden, hogy akár úgy beszéljenek róla, mint Haalandról a Dortmundban 🙂 5 millió nem sok érte. Ha megtanulja az olasz nyelvet, amit kénytelen lesz, akkor gyorsan felfogja venni a bajnokság ritmusát. Egyébként a Skandináv, Német országok focistái nem buták. Ibra is Skandináv…:) Egy kis Balkáni virtussal 🙂

 2. Én megnéztem az amúgy nem rövid bemutató videót amit vágtak róla. Legtöbb esetben egy teljesen semmitmondó hypeolás az egész. De ha valaki szakmai szemmel nézi, azért ez a csávó nagyon tud! Kérdés, hogy egy ennyire taktikus bajnokságban mire megy!? De ahogy megy lendületből és jobbal-ballal terelgeti a labdát, lő és passzol. Az elég ritka. Ugyanakkor igazi csapatember benyomását kelti.
  Talán a lövései lesznek kérdésesek, bár ellenünk azzal sem volt gond sajnos.
  Ugyebár ő etette Kessie-t az első gól előtt, majd lőtt egy bombát, aztán a meccs végi zseniális passz is ő tőle jött, amit szerencsére kihagytak. Tegnapi meccset látva a széleken nagyon nagy a baj. Ez a srác nem klasszikus szélső ami nálunk fontos dolog!