Lucas Paquetá hivatalosan is Franciaországban folytatja pályafutását és 5 évre szóló szerződést írt alá az Olympique Lyonnal.

A Milan a hivatalos honlapján számolt be arról, hogy a Lyon átigazolta Paquetát. A klub sok sikert kívánt a játékosnak a jövőbeli pályafutásához.

Lucas Tolentino Coelho de Lima, ismertebb nevén Paquetá 2019 nyarán 38,4 millió euróért érkezett a Flamengo együttesétől, de nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A brazil támadó-középpályás összesen 44 tétmeccsen viselte a piros-fekete mezt és ezeken 1 gólt szerzett, valamint 3 gólpasszt osztott ki.

Paquetá szerződtetését az Olympique Lyon is bejelentette. A francia klub nyilvánosságra hozta a transzfer részleteit, amelynek alapján mintegy 20 millió eurót fizettek a brazil válogatott játékosért és egy záradék szerint a jövőbeli klubváltása esetén az átigazolási ár 15 százaléka a Milant illeti.

A brazil játékos öt évre, azaz 2025. június 30-ig szóló szerződést kötött a Lyonnal.

5 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Jelen körülmények közt remek hír. Ha volt is több benne, itt már biztosan nem hozta volna ki magából.

 2. Na, akkor lehet drukkolni, hogy Paqueta tényleg jól teljesítsen, és ha olyan teljesítményt nyújt, hogy egy gazdag klub valami horribilis árat fizet érte, akkor még az is lehet, hogy a pénzénél lesz a Milan.

  Paqueta leigazolása egy elképesztően rossz üzlet volt, és mégis, ennek a 20 millió eurónak szerintem mindenki örül. Amit itt leművelt az elmúlt több mint másfél évben, az 5 milliónál többet nemigen ért. Védekezni nem tudott, borzasztó százalékban jöttek be a megoldásai, és míg az első fél évében lehetett azzal takaróznia, hogy nagyon keveset tudott pihenni, később ez már nem lehetett mentség. Hogy brazil válogatott (volt)? Roque Junior, Kléberson meg Fred is… Másfél év alatt sem tűnt úgy, hogy “megértette” volna az olasz futballt; nem tudta felvenni a liga ritmusát. A számára nem megfelelő játékrendszer (4-3-3) ebben biztosan nem segített, de azért akkor, amikor – igaz, ritkán – volt lehetősége a támadó(k) mögött játszani quasi irányítóként, sem alkotott maradandót. A francia liga a Serie A-hoz képest dinamikusabb bajnokság, a csapatok minőségében viszont elmarad az olasz élvonaltól a Ligue-1. Paqueta egy könnyebb bajnokságot “kapott”, de nem sokkal könnyebbet. Ha ugyanazt az öreguras tempót akarja átvinni Lyonba, amit a Milannál megcsodálhattunk, ott sem lesz sokáig maradása.

  Pioli 4-2-3-1-ében Calhanoglu szerepe jóval összetettebb, mint például Ancelotti 4-3-1-2-jében Kakáé volt. A brazil is kapott védekezési feladatokat, de az a Milan jóval kevésbé volt dinamikus, mint Piolié. Márpedig itt Ibrahimovic “visszafogott” védekezési feladatai miatt Calhanoglura jóval nagyobb szerep hárul a letámadás során. Pioli úgy ítélte meg, hogy Paqueta azt a melót, amire a török a meccseken képes, még jóval kevesebb mérkőzésen, kevesebb játékidővel (magyarán Calhanoglu cseréjeként) sem tudná hozni.

  Paqueta a legalább két évtizeddel ezelőtti futballban, amely nem volt ennyire dinamikus, megélt volna trequartistaként. Roberto Baggio vagy Ruí Costa sem a sebességéről volt híres, a mai futballban viszont sebesség nélkül nem nagyon van keresnivalója senkinek. Eklatáns példa a dinamikai változásokra a Real lépése 2013-ban, amikor tkp. Kaká helyett Gareth Bale-t szerződtette, aki játékintelligenciában ugyan messze volt a braziltól, de sebességben is – úgy, hogy Kaká sem volt egy lassú valaki… Mert akkoriban már ez kellett.

  Remélem, hogy Paqueta jó lesz a Lyonban, de ahhoz egyszerűen fel kell gyorsítania a játékát. A Lyon vezetői nyilván látnak benne valamit, reméljük, jól látják. Ha igen, akkor azzal a Milan is jól járhat. Ha a Lyon nyerni akar ezen az üzleten, akkor ez azt jelenti, hogy Paquetát majd legalább 24 millió euróért kellene eladnia valamikor.

 3. Bonucci caldara üzlet is ilyesmi volt vagy talán rosszabb. Rengeteg fájdalmas üzletet kötöttek főleg Leonardo idején. Laxalt on is bukó lesz Úgy mint ahogy szokott aki nem válik be — éppen piatek aki most eszembe jutott akin veszítettünk.

 4. Túl nagy ugrás volt neki a Serie A. Talán fordított utat kellett volna bejárnia… A Francia bajnokság jóval gyengébb, bőven van még ideje.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet