A Milan vezetősége mindenben megállapodott Jens Petter Hauge érkezéséről.

Mint ismert, a Milan tárgyalásokat folytat a Bodo/Glimt elöljáróival a 20 éves norvég támadóról, aki ebben a szezonban 20 meccsen 17 gólnál és 11 gólpassznál jár.
Hauge ügynöke, Emefie Aneke Atta jelenleg Milánóban tartózkodik és Gianluca Di Marzio, a Sky Sport Italia átigazolási guruja szerint ma közvetlen kapcsolat volt a klub és az ügynök között.

Di Marzio szerint Hauge nagyon közel a Milanhoz és pozitívak a jelek, így hétfőn éjszaka vagy a keddi napon megtörténhet a végső megállapodás a felek között. A piros-feketék azonnal szeretnék elhozni a norvég válogatott támadót, míg a Bodo/Glimt jobban preferálná, ha a játékos a csapattal fejezné be a szezont és csak decemberben távozna, amint véget ért a norvég bajnokság.

A MilanNews beszámolója szerint megvan az egyezség a Milan és Hauge között. A játékos készen áll elhagyni a norvég együttest és azonnal csatlakozni Stefano Pioli csapatához. A portál arról ír, hogy a Bodővel még nem zárult le a transzfer, de ez csak órák kérdése.

Állítólag Haugét a Manchester United és az RB Leipzig is szeretné soraiban tudni.

FRISSÍTVE: A Milan és a Bodo/Glimt megállapodott egymással Jens Petter Hauge klubváltásáról – jelentette hétfőn este Antonio Vitiello a MilanNews-tól. A tárgyalások sikerrel zárultak és a norvég támadó csatlakozhat a Rossonerihez.

6 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

 1. Ügyes gyereknek tűnt az EL meccsen. Ha valóban 4M körül van az ára, az bagó érte. Ha nem válna be, ennél többért is tovább lehet majd adni.

 2. Nézhetjük úgy is, hogy ha bal oldalra van Rebic, Leao és Diaz, akkor az “egyensúly” érdekében legyen a másik szélen is – Castillejo, Saelemaekers mellett – egy harmadik szélső. Ráadásul még ott van Maldini meg az eladhatatlan, viszont sehol sem jó Paqueta is. Amíg ötöt lehet cserélni egy meccsen, addig rendben van ez a rengeteg szélső, de alapesetben ennyien feleslegesek lennének, még akkor is, ha vannak “átfedések”, olyanok, akik Ibrahimovic helyén is játszathatók. Diaz nálam Calhanoglu cseréjeként jön számításba (a többieket nehéz a csatár mögött elképzelni), így pedig a terv valószínűleg a 2-2 szélső volt a keret kialakításakor.

  A probléma, hogy bár a Milan már jónéhány meccset lejátszott a szezonban, a csapat jobb oldala igencsak súlytalan (a bal oldalhoz képest mindenképpen), és ezt Pioli is észrevette (nem volt persze nehéz). Vannak persze jobb oldalról kialakított helyzetek, de ezek inkább olyanok, hogy “adja magát” a jobb oldal játékba dobása középről (Calhanoglu vagy a Crotone ellen Tonali révén), amelyből egy beadással vagy középre lőtt passzból veszély van, de “direkt” támadás, amikor a helyzet kiindulópontja a jobb oldalon bontakozik ki, eléggé ritka. Castillejo képtelen megverni sebességből még egy fáradtabb bal oldali középső védőt is (Marrone), Saelemaekers meg szintén rendkívül gyenge hatásfokkal játszik. A norvég srác tervezett leigazolását így én nem annak tudom be, hogy milyen jól játszott a Milan ellen – és hogy a Milan egyik “védjegye”, hogy egy ellenünk jól játszó focistát megvesz -, hanem annak, hogy Pioli nincs megelégedve a Castillejóval és Saelemaekersszel. Kérdés, hogy amennyiben megvan ez a transzfer, és már idén érkezik Hauge, akkor a másik kettő közül valaki távozik-e. Nem lepne meg, ha valamelyiküket elküldené ennek következtében a Milan. Csak éppen sürget az idő.

  Vannak még posztok, amik erősítésre szorulnak, de a legfontosabb mindenképpen az (szerintem), hogy Krunic helyett még egy kezdő szintű, “játszani tudó” védekező középpályás érkezzen. Bakayoko esetében nem biztos, hogy jól taktikázik a Milan. Amennyire próbálják húzni az időt Maldiniék, hogy ezzel olcsóbban szerezhessék meg – legalább kölcsönben – Bakayokót, annyira sürgős lesz a dolog a mercato végéhez közeledve. A Chelsea számára nem létszükséglet az üzlet, még idén télen, vagy akár nyáron is kaphatnak pénzt Bakayokóért, és tkp. megvannak nélküle (bár Lampard szerintem hülye, amiért meg sem próbálta beépíteni). A Milan számára viszont feltétlenül kell egy legalább ilyen szintű játékos, mert ezzel a rendszerrel ennyi meccset 3 játékos (a kétballábas Krunicot nem is venném figyelembe) nem fog tudni lehozni.

  Ha végképp nem sikerül egyezségre jutni, akkor el kell kezdeni keresgélni a piacon, mert ha a Chelsea azt látja, hogy a Milan csak Bakayokóban gondolkodik, akkor még inkább nyeregben érezheti magát (persze egyébként is ők vannak kényelmesebb helyzetben). Ha viszont a Milan fel tudna mutatni egy alternatívát, akkor lehet, hogy a Chelsea is hajlandó lenne engedni az árból, hogy az ő “terméküket” vegye meg a Milan.

  A középpályán most biztosan nincs meg az egyensúly a keretet tekintve. A szélekre 2 posztra van legalább 6, de lehet, hogy 7 ember (ha Haugét és Maldinit is beleszámolom), míg a védekező középpályás posztra 2 helyre 3 (Kruniccsal együtt 4) játékos. Ez így nem túl jó.

  • Megvennél egy olyan játékost, kb 4. számú cserének, aki csereként be sem akart állni? 😀 Szerintem ezt a Yoko vonalat el kell engedni nagyon gyorsan. Amúgy Krunic sokkal jobb játékos, mint amit látunk tőle. Szerintem perem embernek teljesen jó.

   • Az nem kicsit homályos történet volt. Mondott ott mindenki mindent. Gattuso szavainak sem adnék feltétlenül hitelt, aki például a távozásával kapcsolatban is összevissza beszélt. Azt mondta, hogy már két hónappal(!!!) a 2018/2019-es szezon vége előtt, a Samp elleni meccset megelőzően eldöntötte, hogy távozik. Ez azért vicces, mert akkor 3 pont előnnyel megvolt a 4. helyünk, és még a harmadik helyre is lett volna sansz (2 ponttal voltunk az Inter mögött). Egy ilyen helyzetben nincs edző, aki arra gondolna, hogy elege van. Az utolsó meccs előtt ráadásul azt nyilatkozta, hogy “a Milan edzőjének lenni egy valóra vált álom számomra. Remélem, hogy ez tovább folytatódhat.”

    No, ezek után én nem venném készpénznek Gattuso verzióját a Bakayoko-afférral kapcsolatban.

    Kruniccsal pont az a gond, hogy ezt látjuk tőle. Engem nem érdekel, hogy egyébként X vagy Y milyen játékos lenne vagy lehetne vagy hogy edzésen mit művel. A pályán bizonyítsa, hogy jó. Ez eddig nem sikerült. Azért valljuk be, nem annyira összetett a feladata, mint pl. Calhanoglunak. Melóznia kellene, szétfutni a középpályát, a játékintelligens társhoz passzolni a labdát, ha megszerezte. Egyelőre ez sem nagyon jön össze neki. Peremembernek lehet, hogy jó, ha ezt úgy érted, hogy az Olasz Kupában kapjon lehetőséget vagy a – reméljük – semmiről sem döntő Európa-liga 5-6. csoportmeccsén.

 3. Ha ez igaz, szerintem ő lesz a nyár igazolása. A norvég vàlogatott suhancok mostanában elég jól mennek. Samuból többet nem lehet kihozni, sose lesz klasszis. A belga srácot én kedvelem a brutál munkabírása miatt, de egyelőre nem villog. Viszont a kora, illetve, a tény,hogy belga u válogatott, neki biztos adnék még időt. Ettől függetlenül középre kell valaki

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet