A Milan csütörtökön fontos győzelmet aratott a Bodo/Glimt ellen és egy lépésre van az Európa Liga csoportkörtől. Íme néhány érdekesség a mérkőzést követően.

– A Milan minden sorozatot figyelembe véve 16 tétmérkőzés óta veretlen (12 győzelem, 4 döntetlen), ami 12 éve nem fordult elő. Legutóbb 2008 novemberében Carlo Ancelotti irányítása alatt volt ilyen jó sorozatban a Milan, akkor szintén 16 meccsen keresztül nem kapott ki.

– A Bodo/Glimt az első csapat, amely betalált a Milan kapujába az Európa Liga selejtezőjében. Ezt megelőzően az ellenfelek 465 percig nem tudtak gólt szerezni. Az első találat a Milan kapujára leadott 49. lövésből született.

– A Rossoneri eddig összesen 6 mérkőzést játszott a sorozat selejtezőkörében és mindegyiket megnyerte. 6 meccs, 6 győzelem, 15 rúgott és 2 kapott gól.

– Lorenzo Colombo először volt a Milan kezdőcsapatának tagja és megszerezte az első gólját tétmeccsen.

– A saját nevelésű csatár 18 évesen és 200 naposan volt eredményes a piros-feketék színeiben, ezzel ő a legfiatalabb gólszerző a Milanban 2012 decembere óta, amikor is M’Baye Niang vette be az ellenfél kapuját a Reggina ellen az Olasz kupában.

– Calhanoglu a Milan összes góljában közvetlenül szerepet vállalt a Bodo/Glimt ellen. A török válogatott középpályás 2 góllal és 1 gólpasszal vette ki a részét a győzelemből és a mérkőzés után megválasztották az MVP-nek is. A Milan az idei szezonban 2 meccsen 5 gólt szerzett az EL-selejtezőben és ebből Hakan 3 találatot jegyzett, valamint 2 gólpasszt osztott ki.

– Négy olasz játékos (Donnarumma, Calabria, Gabbia, Colombo) volt a kezdőcsapat tagja a hazaiak részéről a tegnapi meccsen és közülük mindenki saját nevelésű játékos.

– Calhanoglu 132 tétmeccsen 26 gólnál és 38 gólpassznál jár a Milan színeiben.

MÉRKŐZÉS STATISZTIKÁK:

56%LABDABIRTOKLÁS44%
17LÖVÉSI KÍSÉRLET8
7KAPUT ELTALÁLÓ LÖVÉSEK4
3GÓLOK2
7KAPUT NEM TALÁLÓ LÖVÉSEK2
3BLOKKOLT LÖVÉSEK2
10SZÖGLET2
4LES3
2VÉDÉS4
8SZABÁLYTALANSÁG19
0SÁRGA LAP1
0PIROS LAP0

2 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. “Négy olasz játékos (Donnarumma, Calabria, Gabbia, Colombo) volt a kezdőcsapat tagja a hazaiak részéről a tegnapi meccsen és közülük mindenki saját nevelésű játékos.”

    Számomra ez a statisztikai adat a legszebb. Mindig öröm, ha fiatal, olasz és nem máshonnan elhappolt játékosok vannak a csapatban.

  2. Ha jól tudom ezt a “saját nevelésűt” nem szó szerint kell érteni. Ha fiatalon megvesszük egy idő után az is saját nevelésűnek minősül, pl anno El92 akit a Genoától vettünk, Donnarummát is pénzért vettük , stb…. De biztos van aki pontosabban tudja a szabályokat az írjon légyszi. Nyilván ez nem vesz el az érdemeikből.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet