A Milan továbbjutott az Európa Liga harmadik selejtezőkörében és ott van a play-off körben. Stefano Pioli nyilatkozott a Bodo/Glimt elleni győzelmet követően.

“Normális dolog az ilyen típusú mérkőzéseken szenvedni. Szerdán azt mondtam, hogy egy jó formában lévő csapattal fogunk szembenézni és nem kerestem kifogásokat. A norvég bajnokság általános megítélésétől eltekintve az ellenfél 20 mérkőzésen keresztül veretlen volt és ez is mutatja, hogy megvan a kvalitásuk. Továbbá mindhárom csatáruk kétjegyű gólszámot hozott ebben a szezonban. Csütörtökön bizonyították, hogy nagyon jó játékosok. Úgy gondolom, hogy higgadtak és összeszedettek voltunk, miután hátrányba kerültünk. Irányítottuk a mérkőzést, azonban az első hibánk egy gólba került.” – mondta Pioli.

“Nem sikerült jól kezelnünk a mérkőzést, amikor 3-1-re vezettünk. Sokkal óvatosabban és jobban kellett volna kezelni a kétgólos előnyünket, mert akkor kevesebbet szenvedtünk volna. Úgy gondolom, hogy ezek a kemény mérkőzések jót tesznek és segítenek a fejlődésben. Csütörtökön egy nagyon fiatal csapatot küldtünk pályára, de a csapatszellem megfelelő volt. Technikai szempontból nem ez volt a legjobb mérkőzésünk. Voltak elrontott passzok és normális esetben sokkal pontosabbak vagyunk, de elégedett vagyok úgy is, hogy tudom, rengeteg munkát kell még elvégeznünk. Dolgozni fogunk azokon a szituációkon, amelyekben még fejlődnünk kell. Az egyetlen dolog, amit a leginkább el kellett volna kerülnünk, az az ellenfelünk utolsó helyzete volt. A második lehetőséget saját maguknak köszönhetik, míg az első gólhelyzetnél mindent kockára tettünk.”

“Csapatjáték? Úgy gondolom, hogy számos pozitív dolog volt, hiszen folyamatosan helyzeteket alakítottunk ki és számtalan alkalommal a kapu elé kerültünk. Tudtuk, hogy szeretnek szorosan védekezni, ezért váltottunk sokszor a mérkőzésen, különösen az első félidőben. A végén egyáltalán nem volt jó, hogy kockázatot vállaltunk. Sokkal szorosabb emberfogást kellett volna alkalmaznunk, de ez egy olyan dolog, amiből tanulhatunk és javíthatunk rajta. Minden mérkőzésben van jó és rossz dolog – így fejlődhetünk.”

“Az előző szezonban a rögzített szituáció volt az egyik gyengeségünk, tehát dolgoztunk ezen. Kezd látszani az eredménye, habár az érdem az asszisztenseimet illeti. Ez a megoldás az ő ötletük volt a szünetben, miután látták, hogy a szögleteknél hogyan védekeznek, Ezek egyértelműen olyan szituációk, amelyekből a legtöbbet kell kihoznunk, hiszen mérkőzéseket dönthetnek el.”

“Colombo? Mindannyian nagyon örülünk Colombónak, ez egy váratlan és fontos debütálás volt. A gólszerzés volt a legjobb dolog, amit remélhettünk tőle. Örülök neki. Nagyon izgatott, amilyennek lennie kell. Fejben ott van és tudja, hogy rengeteget kell még dolgoznia, de nagyon szorgalmas és alázatos. Megvannak a megfelelő alapok ahhoz, hogy fontos játékossá váljon.”

“Calhanoglu? Az érdem az övé, hiszen hihetetlen kvalitású játékos, aki a csapatáért dolgozik. Nehéz lenne minden meccsen elvárni tőle két gólt, de ilyen teljesítményt szeretnék látni tőle. Ő egy modern és összetett játékos, keményen dolgozik és mindig rendelkezésre áll. A csapat vezérévé válhat.”

“Európa Liga? Hasonlóan kemény mérkőzések következnek. Regenerálódnunk kell és vissza kell nyerni az erőnket. Fontos, hogy az új érkezőknek be kell illeszkedniük a játékstílusunkba. Össze kell szorítani a fogainkat, mert egy nagyon kemény hét áll előttünk, két bajnoki mérkőzéssel és egy Európa Liga meccsel. Sok játékosunk hiányzik, tehát erősnek kell lennünk és készen kell állnunk.”

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet