Lucas Paquetá nem része a Milan jövőbeli terveinek és a klub szeretne túladni rajta, hogy az eladásából származó bevételt a csapat további megerősítésére fordítsa.

A brazil középpályás másfél évvel ezelőtt még Leonardo tevékenykedése alatt érkezett a Flamengótól, viszont a mutatott teljesítménye nem volt összhangban az elvárásokkal és az érte kifizetett 38 millió eurós átigazolási árral. Paquetá már az előző idényben is csupán kiegészítőembernek számított és csak elvétve kapott játéklehetőséget.

A MilanNews beszámolója szerint a 23 éves játékos semmilyen formában nem szerepel a klub terveiben, így az aktuális mercato alatt távozhat.

Paquetán kívül további három játékos áll Stefano Pioli rendelkezésére támadó-középpályás poszton, nevezetesen Hakan Calhanoglu, Brahim Diaz és Daniel Maldini.

A Milan az átigazolási időszak végéig szeretné értékesíteni Paquetát, aki másfél év alatt nem tudta beváltani a hozzá fűzött reményeket. A portál szerint a klubnak 22-23 millió euróra lenne szüksége ahhoz, hogy ne számoljon el veszteséget a mérlegben.

A legvalószínűbb célállomás az Olympique Lyon lehet Paquetá számára, míg nemrég két új érdeklődő jelent meg, nevezetesen a Real Betis és a Valencia – közölte a Sportmediaset. A francia együttes előrehaladott tárgyalásokat folytat az FC Barcelonával Memphis Depay eladásáról, így pénzügyi szempontból a transzfer megvalósulása lehet a kulcs Paquetá érkezéséhez.

13 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Hosszú a sor a nemzetisport szerint. Mivel a Barcanak el kell adnia valakit, hogy Depay-t leigazolja a Barca. A Lyonnak el kell adnia Depay-t, hogy Paqueta-t le tudja igazolni. Szóval az üzlet finom szólva is meglehetősen vékony jégen áll. Nem tartom valószínünek, hogy a koronavírus idején a Barca bármelyik kulcs emberét elengedi, csakhogy Depayt leigazolja. Paquetara most jelenleg nincs nagy kereslet, max ingyen kölcsönbe mehetne valahova. De a 20+ millió-t nem sok csapat adna meg érte, márcsak a koronavírus gazdasági hatása miatt sem.

    • Még egy dolog. Sztem Depay nem üti meg semelyik nagycsapat szintjét. Nem annyira kreatív játékos, mint amilyen a felhajtás körülötte. Egy Francia bajnokságban lubickolhat, de pl Olaszban biztosan nem tudna ennyi gólt szerezni. A United sem látott benne semmit, gyorsan túl is adtak rajta. Én nem igazolnám le a jelen Milanba sem. Akit viszont igen azt Serge Gnabry, na ő jöhetne jobb szélső támadónak.

      • Szerintem nagyon is kreatív játékos.Egy haldokló küszködő Mu-ban hogy nem sikerült neki az első szezonja.Nem tudom,én nem írnám le.Di Marianak se sikerült a Unitedes kaland de attól még nem rossz játékos.A PL nem fekszik minden játékosnak,láttuk Sevcsenkot is.

  2. Remélem sikerül megszabadulni Pakitótól, nagyon gyenge játékos…méghogy az új Kaká…bár lehet hogy nem bírta el ezt a rárakott cimkét… sajnálom, de ő csak a Kaká féle brazil játékosok pudingja, a támadó középpályások diétás kólája…

    • Szerintem is. Egyrészt úgy van, ahogy Kucka írta, Gattuso rendszerében a védekező kp-ként volt jó, még ha ő maga nem is oda tartotta magát a legjobbnak. De szerintem az előző szezon kezdetén kicsit le is törték, miután elkezdtek beszólni (Giampaolo) neki a brazilságáért, azóta egy szürke kisegér lett.