Tonali: “A Milanhoz kell jönnöm, ez volt az első gondolatom”

1

Sandro Tonali a múlt héten hivatalosan is a Milan játékosa lett és nemrég egy sajtótájékoztató keretein belül mutatták be a szurkolóknak. A 20 éves középpályás elmondta, hogy az édesapjától és az első klubjától örökölte a szenvedélyét a Rossoneri iránt, továbbá beszélt a klubváltásáról, a Brescia elnökének ígéretéről, a posztjáról, az Interről és Ibrahimovicról is.

“A Rossoneri színek iránti szenvedélyem az első csapatomnak, a Sant’Angelónak köszönhető. Itt játszottam először és az emberek többsége Milan szurkoló volt, ahogy az édesapám is. Ő volt az, aki átadta nekem a szenvedélyt a Milan iránt és már egészen fiatalkorom óta a klub rajongója vagyok. Emlékszem a manchesteri és az athéni Bajnokok Ligája-döntőre is. Eszembe jut egy Chievo elleni győzelem Seedorf góljával, amelyet egy hihetetlen hangorkán követett a San Siróban. Régóta szerettem volna ezt a mezt viselni, ez csodálatos.”

“Nyugodt maradtam és senkivel sem beszéltem, amikor először hallottam a Milan érdeklődéséről. Aztán nyugodt körülmények között beszéltem az ügynökömmel. Igazából nem fordítottam túl nagy figyelmet a sajtóra és a médiára. Amint világossá vált számomra, hogy lehetőségem van a Milanhoz igazolni, rögtön elzárkóztam minden más megkereséstől. Engem akarnak és a Milanhoz kell jönnöm, itt a történet vége – ez volt az első gondolat a fejemben. A figyelmem és a gondolataim a Milan körül forogtak. Csodálatos volt személyesen találkozni Maldinivel, akit addig csak a tv-ben láttam játszani és most meg ott álltam mellette. Egészen csodálatos volt.”“Kiváló kapcsolatom van Cellinóval. Ő egy olyan ember, aki valóban mindent tud az olasz labdarúgásról és igazán meg tudott érteni engem. Az első naptól kezdve azt mondta, hogy én fogom meghozni a döntést és tartotta a szavát. Nagyon hálás vagyok neki, mert mindent megtett, hogy segítsen nekem a Milanba jönni. Azt mondta, hogy maradjak mindig önmagam és játsszam a saját játékomat. Ez egy olyan tanács, amit szem előtt fogok tartani.”

“Gyerekkoromban Gattuso volt a példaképem. Azért választottam a 8-as számot, mert szabad volt és ez volt a legjobb az elérhető számok közül. Gattuso egy fantasztikus ember és edző. Tökéletes választás volt a 8-as szám, mert sok jelentéssel bír számomra az életem számos különböző területén.”

“Pioli extra motivációt adott és részletesen elmagyarázta, hogy mit kell tennem és mi vár ránk a szezon során. Készen állok és a csapat is készen áll a szezon megkezdésére. Nagyon magas a szint, de megvan a vágy, hogy jól teljesítsünk és nyerjünk. Ibrától kezdve minden játékosban ég a győzelmi vágy. Zlatan egyike azoknak a játékosoknak, akik a legjobban megdöbbentettek engem. Ő az egyik bálványom és nagyszerű lesz együtt játszani vele. Számomra ő egy követendő példa és egy vezér, aki ösztönzi és megragadja a csapatot, hogy a győzelem felé terelje. Legutóbb 10 évvel ezelőtt a stadionban láttam. Nagy benyomást tett rám, mert rajongtam érte a Milanban. Nagyszerű csapatszellemet és minőséget látok a fiatal játékosoktól. A győzelmek annak az eredményei, hogy hogyan teljesítünk az edzéseken és ez a kulcs egy nagy utazás megkezdéséhez. Egyszerre csak egy meccsre fókuszálunk. Nem a Bajnokok Ligájáról kell beszélnünk, hanem a csütörtöki Európa Liga-meccsről.”

“Posztom? A formáció semmit sem változtat. A posztom és a helyezkedésem változhat attól függően, hogy mire van szükség. A célom mindig az lesz, hogy a legjobbamat nyújtsam.”

“Inter? Az ügynököm foglalkozott ezzel és kihagyott a tárgyalásokból, hogy tiszta fejjel tudjak pályára lépni a meccseken. Kimaradtam mindenből és a nyaralásomat követően otthon voltam, 10 napig nem is beszéltem vele. Nagy a bizalom kettőnk között. Amint megtudtam a Milan érdeklődését, rögtön kapcsolatba lépett velem. Tisztában volt azzal, hogy nagy rajongója vagyok a klubnak. Néhány nappal később beszéltünk és hagytam, hogy dolgozzon az üzleten.”

1 HOZZÁSZÓLÁS

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet