A várakozások szerint Stefano Pioli nem számíthat Alessio Romagnolira a szezonnyitón, ugyanis továbbra is sérülésből lábadozik és még nincs bevethető állapotban.

Az olasz válogatott védő júliusban vádlisérülést szenvedett a Sassuolo elleni meccsen, így az utolsó három bajnoki meccset ki kellett hagynia. A Milan három héttel ezelőtt kezdte meg a felkészülést Milanellóban, azonban Romagnoli még nem edzett a társakkal.

A MilanNews tájékoztatása szerint Romagnoli továbbra is egyéni edzésmunkát végez, ugyanis még nincs megfelelő állapotban a sérülése óta. Az olasz középhátvéd várhatóan szeptember végén térhet vissza a pályára, ami azt jelenti, hogy kihagyja az első tétmérkőzéseket a szezonban.

Romagnoli a Shamrock Rovers elleni EL-meccsen hiányozni fog, valamint várhatóan lemarad a Serie A rajtjáról is. A piros-feketék az első fordulóban a Bolognát fogadják szeptember 21-én, majd a Crotone és a Spezia következik a második illetve a harmadik játéknapon.

Ami a védelmet illeti: Romagnoli mellett Musacchio sem áll az edző rendelkezésére, ugyanis már hosszú hetek óta bokasérüléssel bajlódik. Jelenleg három bevethető belsővédő van, nevezetesen Simon Kjaer, Matteo Gabbia és Leo Duarte.