Tiémoué Bakayoko lehet a Milan első igazolása ezen a nyáron – számolt be a megbízható és hiteles forrásnak számító Vito Angele.

Mint arról beszámoltunk, a Milan vezetősége tárgyalásokat folytat a Chelsea-vel Bakayoko visszatéréséről. A játékos igent mondott a klubnak és készen áll újra magára ölteni a piros-fekete mezt.

Vito Angele, a SempreMilan főszerkesztője arról ír, hogy jó eséllyel Bakayoko lesz a klub első igazolása a soron következő mercato alatt. Gianluca Di Marzio, a Sky Sport Italia transzferguruja is megerősítette, hogy a 26 éves középpályás egyre közelebb a visszatéréshez.

Eddig az átigazolási formuláról sem volt egyetértés a két együttes között, azonban most a Chelsea hajlandóságot mutatott arra, hogy kölcsön+opcióval elengedje Bakayokót, így a részletek megvitatása zajlik.

Di Marzio hozzátette, hogy a transzfer teljes költsége 30-32 millió euró lehet.

8 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Pont az jutott eszembe, hogy miért nem megyünk bele egy olyan üzletbe, ami vételi kötelezettséggel járna ugyan, de esetleg csak abban az esetben, ha a Milan a BL-be jut. Erre azért van esély… És akkor lehetne akár magasabb is az összeg annál, amit most kérne a Chelsea. Az idén ki nem fizetett pénzt meg – ha úgy gondoljuk – el lehetne költeni másra. A Chelsea biztosan nem menne bele egy olyan kölcsönbe, amit ki lehet játszani, azaz, ami pl. meccsszámtól függően válna kötelező érvényűvé.

  Mindent egy lapra kell feltenni a BL-ért; Pioli kispadon hagyása mögött is ez húzódik.

  • Nem nagyon van a klubnak ki nem fizetett de elkölthető fölösleges pénze. Gondolom ezért sem fizetjük ki idén?! Másrészt gondolom nincs sorban állás Bakayoko aláírásáért ezért jobban tudjuk érvényesíteni a feltételeinket.

   Szerintem simán kölcsön+ kötelező vételi opció lesz a vége. Így viszont több lesz a végszámla.

   • Vagy kötelező vétel vagy vételi opció. A kettő úgy találkozhat, ha egy opció kötelező vétellé alakul át egy vagy több feltétel (pl. játszott meccsek száma) teljesülése esetén.

    A Milan számára egy ilyen eltolt vétel kockázatos lehet, mert azon múlhat az üzlet sikeressége, hogy bejut-e 2021-ben a csapat a BL-be, de ez azt is jelentheti, hogy további erősítéseket is eszközölhetne a klub. Ha sikerül legalább a negyedik hely, és ezért ki kell fizetni esetleg plusz 5 milliót, ez a BL tudatában elviselhetőbb. Szerintem a Milannak van egy megfelelő pénzügyi kerete erősítésekre, pontosabban kell hogy legyen. De ha van lehetőség arra, hogy valaki (aki segíthet a BL-be jutni) ebben az idényben “ingyen” játsszon, akkor meg kell lépni. De ezt az idén ki nem fizetett összeget további erősítés(ek)re kellene fordítani. Legalább az esélyt teremtsük már meg magunknak…

 2. Ha igaz, hogy az emberünk lemond kb a fizetése feléről, azért az mutat valamit. Nem arra gondolok, hogy hülye, hanem, hogy mennyire játszani akar.
  Azért ha belegondolunk, nem biztos, hogy mindannyian lemondanánk évi 3 millió euróról.

  • Ez igaz. Viszont van eltérés, ha 120e forintos fizuból mondasz le 60e forintról, vagy 2 milliárdból mondasz lesz le 1 milliárdról. Gyaníthatóan nem fog éhezni, tankolni is fog tudni. Nem akkora áldozat maradjunk annyiban, mindenesetre tény és való, hogy egyértelmű a jelzés Bakayoko részéről.

 3. Az Eliotnak rengeteg pénze van. Maximálisan stabil cég. Az elkölthető pénznek a plafonja messze nem az Eliot pénzén, vagy a szándékán múlik, sokkal inkább az FFP miatti határ játszhat be. Ezért “trükköznek” a későbbi kifizetéssel, és ez az eladó klubbnak is érdeke lehet, ha több pénzt akarnak, hiszen egy esetleges top4-el az elkölthető pénzmennyiság is megnő, így an rá esély, hogy “szabályosan” költsünk el több pénzt. Már idén is beáldozták az EL-t az FFP oltárán, s amint átvették az irányítást, az összes hitelt szinte azonnal kifizették. Egyrészt, hogy mutassák, tőkeerősek és nem kell aggódni, másrészt, a hitelkamatok elkerülésével is spróolni tudnak némi FFP pénzt. Azt mondták, idén kb 80 millió + eladásból bevételek pénz lesz az erősítésekre. Egy percig sem aggódom azon, van-e 80 milliója az Eliotnak. Az a kulcskérdés, menniyvel nő meg a fizetések összege, s az mennyiben befolyásolja az elkölthető,s a fizetésekre fordítható keretet. Ebből kell kihozni a legtöbbet.
  Bakayoko jelenleg mindenképpen hozzán akar jönni, nekünk meg rá van szükségünk, úgy tűnik, mert nála épkézlábabb játékost arra a posztra nemigen tudnánk igazolni a BL hiánya miatt. Szerintem ez az üzlet lére fog jönni. Remélem, nem okoz csalódást, s most hamarabb felveszi már a ritmust, mint legutóbb, s Ibra miatt még annál is töbet tud majd kihozni magából, mint amikor távozott tőlünk.