Fabio Capello, a Milan sikeredzője szerint Thiago Silvában még mindig van két jó szezon és úgy véli, hogy cigarettával a szájában is erősítést jelentene az olasz klubok számára.

A 35 éves brazil védő visszatérésének lehetősége többször is felröppent az elmúlt hónapokban, ám jelenleg nincsenek tárgyalások a Milannal. Silva a járvány miatti szünet után két hónappal hosszabbított, de szinte biztosra vehető, hogy a hónap végén búcsúzik a PSG-től.

Capello a Sky-nak adott interjújában arra utalt, hogy véleménye szerint Silva még mindig erősítést jelentene a Serie A-ban.

“HA KÖZÉPHÁTVÉDRE LENNE SZÜKSÉGEM, LEIGAZOLNÁM THIAGO SILVÁT, AKI EGY CIGARETTÁVAL A SZÁJÁBAN IS KÉPES LENNE MÉG KÉT ÉVET LEHÚZNI A SERIE A-BAN.”

Thiago Silva nyolc év alatt eddig 313 mérkőzést játszott a Paris Saint-Germain színeiben, míg azt megelőzően 119 meccsen öltötte magára a Milan mezt. A brazil védő ebben a szezonban 33 tétmeccset játszott és szinte mindegyiken a kezdőcsapat tagjaként lépett pályára.

11 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Sarri biztosan engedné a cigarettás játékot…:) Egyébként jól keretbe foglalná a szenvedés időszakát, ha visszatérne és Ibrával együtt pályára lépne. Ez lezárhatna egy korszakot, a mélyrepülést, mely akkor kezdődött, amikor őket eladták a PSG-nek.

 2. Tisztelet Capello szavainak de kockázatos dolog lenne Silvat visszahozni az mellett, hogy tragikomédia is. 35 évesen, nagy zsugáért ráadásul úgy, hogy csak csere lenne…….. hát nem tudom……. és akkor a fizujáról nem is beszéltünk.

  Ha elfogadná, hogy beugrósba (váltják egymást Kjaerrel) és abszolút csak mentori szerepe van hasznos lehet 1 évre, max 2-re.

 3. Thiago Silva romantikázik egy kicsit, nyilván majd néhányszor bedobja, hogy a Milanból szeretne visszavonulni. Először is, nem arról van szó, hogy adott egy még most is klasszis játékos, aki idejön tanítani-mentorálni a fiatalokat, vagyis nem lehet ráhúzni az Ibrahimovic-analógiát… A svéd a különbséget akarja jelenteni, és amit visszatérése után mutatott, az alapján az a helyzet, hogy valóban a különbséget jelenti… Thiago Silva messze van Ibrától e tekintetben, és a Milan védekezésében amúgy sem kell “különbség”. Egy viszonylag rendben lévő egység, ami elegendő arra, hogy a célokat elérje vele a Milan. Oda nem kellett egy klasszis játékos, hogy a többiek “megtanuljanak” védekezni. Ibra viszont kellett a támadósorba, hogy megtanuljanak támadni, hogy merjenek focizni. Thiago Silva nem Ibrahimovic. Röviden ennyi.

  Az, amit Thiago Silva tud, az már közel sem megugorhatatlan szint, sőt. Ennek következtében semmi szüksége rá a Milannak. Az igényei szépen megugrottak, amikor Párizsba került, legalább háromszorosát kapta annak a fizetésnek, amit 2012-ig a Milannál, ugyanakkor a teljesítménye ezzel azért messze nem volt arányban. Az a fajta játék, ami jellemezte a Milannál, a PSG-nél nem nagyon volt meg benne, egyszerűen a PSG egy másik ligában játszott Franciaországban, így amikor a BL-ben megjelent egy focizni is tudó rivális, jött az elhasalás. Nemcsak Thiago Silva, más is ezzel szembesült, amikor egy európai élcsapattal találkoztak a “franciák”.

  Amellett, hogy Thiago Silva egy időben talán a legjobb középső védő volt, jelenleg ettől már messze van, hozzátenném, hogy míg annak idején okkal mehetett a vita arról, hogy ki a legjobb ezen a poszton (úgy, hogy nem az alapján kategorizálták a játékost, hogy melyikükért fizetett 80 millió eurót a klubjuk), ma például egy De Ligt szinte kizárólag az alapján kerül a “nagyok” közé, hogy a Juve mennyit utalt érte az Ajaxnak… Nestáért vagy Rio Ferdinandért hiába fizettek ugyanabban az évben nagy összeget, mindenki tudta, hogy ők már letettek valamit az asztalra…

  Van több jónak mondható középső védője a Milannak. Ha egy ennyit kereső (keresni akaró) játékos érkezne, akkor ez azt jelentené, hogy az edzőnek őt játszatnia kell, ez íratlan szabály. Annyira botrányos lenne a Milan védekezése, hogy ezen Thiago Silva lenne hivatott javítani? Nem hiszem. Gabbia nyáron a fejlődés jeleit mutatta, és úgy gondolom, Kjaer és Romagnoli mellett tovább fejlődhet. Nagyjából jelenleg is meglenne a csapat középen, de valószínűleg még kell egy kezdő szintű CB. Ez viszont ne Thiago Silva legyen.

  Ha egy játékos máshová igazol, azt szakmai és/vagy anyagi indokok miatt teszi. Évtizedekkel ezelőtt szinte kizárólag a szakmai okok döntöttek, később megjelent az anyagi ok, újabban viszont az anyagi ok kerül előtérbe a szakmaisággal szemben. Thiago Silva a világ pénzét megkereste eddigi milanos, de főleg párizsi focizgatásával. Az logikus volt, hogy a PSG-ben többet keresett, mint a Milannál. Ugyanakkor tartom, hogy a teljesítményhez kell passzítani az ellenszolgáltatást. A brazil a pályafutása végéhez közeledik, de nagylelkűen lemondana valamekkora összegről, hogy a Milannál játszhasson… Nehéz helyzetben van, mert jelenleg 10-12 millió euró körül kereshet (a Gazzetta írta korábban, hogy 10 millió alatt nem ír alá sehová), így egy bizonyos szint alá már kellemetlen lenne mennie, de szóval… Mit képzel??? Persze egyetlen klub sem fog ennyit adni neki, mert már régen nem egy fénykorában lévő Nesta, csak kissé nevetségesnek tartom a pénzhajhászását. És ezzel kapcsolatban – talán korábban már Kaká kapcsán erről már írtam – eszembe jutott egy, a futballhoz nem tartozó dolog… Amikor ezeket a játékosokat, de főleg a brazilokat látjuk a pályán, sokszor teátrálisan imádkoznak – pályára lépve ötvenszer vetnek keresztet meg hasonlók -, nyilatkozataikban rendszeresen említik Istent… Na most, nekem rendkívül furcsa ez a fene nagy vallásosság a részükről, amikor a Biblia is arra tanít, hogy ne harácsoljunk. Persze meg lehet védeni a játékosokat, hogy a piac szabályai mit diktálnak, hogy a pályafutásuk 40 éves korukra befejeződik, és addig kell pénzt keresniük, azt is megértem, hogy a családjukra gondolnak stb., de nekem ez az egész egy totálisan álszent, mondhatni undorító dolog. És itt nem arról lenne szó, hogy 10 millió helyett mondjuk 340 ezret kapna, csak arról, hogy az értékén kezelik, és annak az összegnek mondjuk csak a harmadát kapná. És ha megint Ibrára gondolna az olvasó, akkor megint leírnám, hogy a svéd nem egy kategória Thiago Silvával. Ibrára a Milannak szüksége volt és van, a brazilra nincs. És úgy gondolom, csak egy botrányosan rossz védelem lenne az, amelynek megérné, ogy Silva ott kergesse a labdát 5-6 millió euróért, és valamit javítson a csapatrészen.

  Leszögezném, hogy Silva még most sem olyan rossz védő, de túl sokat képzel magáról. Ebből vagy Kína vagy az MLS lesz.