Stefano Pioli, a csapat vezetőedzője nem ért egyet azzal, hogy a zárt kapus meccseknek volt betudható a Milan kiváló formája a bajnokság újrakezdése után, továbbá beszélt Ibrahimovicról, a következő szezon céljairól és a példaképnek tartott edzőkről.

A SZEZON MÁSODIK FELÉRŐL
“A szüleim azt tanították, hogy a lehető legjobbat nyújtsam felemelt fejjel anélkül, hogy túlságosan előre tekintenék. Gazidis és az Elliott tartotta a szavát: azt mondták, hogy a szezon végén lesz megítélve a munkám. Nem volt értelme és nem akartam olyan dolgokra pazarolni az energiámat, amelyek nem az én kezemben voltak. Soha nem láttam, hogy Rangnick csapatai milyen játékstílusban játszottak. A játékosokkal, a szakmai stábbal, Maldinivel és Massarával együtt csak a munkámra összpontosítottam az egység és az összhang jegyében, mindezt a világjárvány érzékeny szakaszában.”

IBRAHIMOVICRÓL
“Egy szezon során nem minden megy simán, de Ibrahimovic mindent könnyebbé tett. Hiba az életkorára hivatkozni, ő 100 százalékban profi. Komolyságot és versenyképességet tanított a fiatal játékosoknak minden egyes edzés alkalmával. Ő volt az első, aki megérkezett Milanellóba, és az utolsó, aki távozott. Ezek nagyon erős jelek. Zlatan nagyon tiszteli a szerepeket. Amikor az erőnléti állapota felől érdeklődtem, azt mondta, hogy én döntök és mindig tiszteletben fogja tartani a választásaimat. Mindannyian tanultunk tőle. Ő egy élő példa arra, hogyan maradj a legmagasabb szinten. Azt tanítja, hogy soha ne légy elégedett.”

“Egy ilyen karizmatikus személlyel minden feladat könnyebb. Emelte a csapat versenyképességét. Maldinivel, Massarával és Gazidisszel meg vagyunk győződve arról, hogy Ibrának folytatnia kell velünk. Az anyagi részről szóló tárgyalásokban nem veszek részt, de mindannyian tudjuk, hogy mire képes.”

A KÖVETKEZŐ SZEZON CÉLKITŰZÉSÉRŐL
“A Milannak vissza kell térnie a Bajnokok Ligájába. Idén 12 pont volt a hátrány a negyedik helyhez képest, ezt nem lesz egyszerű ledolgozni. Szilárdabbnak kell lennünk és javítani a jelenlegi szinten. Az Európa Ligára is koncentrálnunk kell. Három hét pihenő után a maximumot kell nyújtanunk. A fiatal csapat mindenképpen előny és tisztában vagyunk azzal, hogy mi vár ránk.”

DONNARUMMÁRÓL
“21 évesen már nagyon tapasztalt és az utolsó néhány mérkőzésen csapatkapitány is volt. Már ott van a világ három vagy négy legjobb kapusa között és ő lesz a legjobb. Egyáltalán nem tudom elképzelni a Milant nélküle.”

A JÁTÉKOSOKRÓL
“Theo Hernándeznek ez volt az első éve Olaszországban és még inkább ki fog teljesedni. Bennacer először játszott egy nagy klubban és Leaónak a benne rejlő potenciállal kiváló eredményeket kell elérnie. Aztán ott van Rebic, Calhanoglu, Romagnoli és Kjaer. Néhány célzott igazolás elegendő lesz.”

A 2020-AS FORMÁRÓL
“Ebben az évben csak az Atalanta szerzett több pontot. Egy nagyszerű félidő után csak a derbit és a Genoa elleni meccset veszítettük el. Az előttünk lévő csapatok legyőzése nagy lendületet adott. Azt mondhatom, hogy komolyságot szereztünk. A karantén első 2-3 hetében békén hagytuk a játékosokat és a családjukkal tölthették az idejüket. Aztán videón keresztül csoportos edzések voltak az erőnléti állapot visszanyerése érdekében, majd jött az intenzív terhelés Milanellóban. Mindenekelőtt a motivációra összpontosítottunk: tisztában voltunk azzal, hogy megvan bennünk a kvalitás, amit addig nem mindig sikerült megmutatni.”

EGYESEK SZERINT A ZÁRT KAPUS MECCSEK ÉS A KÖZÖNSÉG HIÁNYA IS HOZZÁJÁRULT AHHOZ, HOGY A MILAN ENNYIRE REMEKELT
“Ezzel nem értek egyet. A szezon második fele szokatlan volt és a közönségünk jogosan támaszt elvárásokat. Kevés stadion van, ahol ilyen szenvedélyt kapsz. A szurkolók jelenléte extra tényező lesz az eredmények megszilárdítása érdekében.”

KESSIÉRŐL
“Kezdetben nehéz volt a kommunikáció közöttünk, aztán valami történt. Nagyon tetszett, amikor közel 24 évesen azt mondta, hogy veteránnak érzi magát, akinek példát kell mutatnia a többieknek.”

AZ ÁLTALA CSODÁLT EDZŐKRŐL
“A legmagasabb szintet tekintve Guardiola és Klopp inspirál.”

GATTUSÓRÓL
“Örülök, hogy jó eredményeket ér el a Napolival. Jól játszik a csapata. Gattuso nagyon fontos munkát vitt véghez a Milannál. Ő egy fiatal edző világos elképzelésekkel.”

1 hozzászólás

  1. Van olyan eset, amikor nem az edző “szakértelmére” van szükség, ellenben az edző “igen” ember. Ami azt jelenti, hogy amit Zlatan, Maldini, Gazidis mond: taktika, játékrendszer ( Zlatan ), igazolások ( Maldini ), pénz ( Gazidis, Elliott ) azt Pioli, mint az iskolás gyerek próbálja követni és végrehajtani. Lehet, hogy pontosan erre van most szükség. Ha jött volna egy szigorúbb, saját elvű edző, akihhez alkalmazkodnia kell mindenkinek, és nem Ő a Milanhoz, azzal feszültséget generált volna a játékosokban és a vezetőségben is.
    Mondjuk el nem tudnám itt képzelni Antonio Contet..még a hideg is kirázna, ha az ő nyilatkozatait kellene olvasni.