2022. október 07., péntek

Boban szerint a Milannak rutin és idő kellett

-

Zvonimir Boban elmondta, hogy játékosként fájdalmasabb volt a búcsú számára, mint igazgatóként és arról is kérdezték, hogy a jövőben újra munkát vállalna-e a FIFA-ban vagy a Rossonerinél.

A horvát igazgató a Corriere del Ticinónak adott interjút.

MEGLEPTE A MILAN JÁTÉKA A SZÜNET UTÁN?
“A Milannak két tapasztalt játékosra és egy kis időre volt szüksége. Most az emberek megértették és újraértékelték az általunk hozott múltbeli döntéseket. A Milannak megvan az alap ahhoz, hogy visszatérjen a csúcsra és újra győztes legyen a legmagasabb szinten.”

RALF RANGNICK ESETLEGES ÉRKEZÉSE MIATT KELLETT TÁVOZNIA A MILAN VEZETŐSÉGÉBŐL. UTÓLAG MÁR KÖNNYŰ AZT MONDANI, HOGY IGAZA VOLT, DE VALAKI BOCSÁNATOT KÉRT?
“Nem számít… Sokkal fontosabb, hogy az általunk összeállított csapat szebb jövőt ígér, mint az elmúlt években.”

NAGY SZEREPE VOLT IBRAHIMOVIC VISSZATÉRÉSÉBEN ÉS REBIC LEIGAZOLÁSÁBAN. MILYEN JÁTÉKOSOK ŐK ÉS MIT ADTAK A MILANNAK?
“Ibra egy jelenség, vele minden megváltozott. Megteremtette a különbséget és mindenki fejlődött körülötte. Zlatan nagyon okos és hamarabb olvassa a játékot, mint bárki más. Rebic rendkívüli teljesítményt nyújtott, miután kezdetben igazságtalanul szenvedett. Mindannyian meglepődtünk, hogy ilyen mértékben fejlődött és ilyen magas szintű teljesítményt nyújtott a folytonosság jegyében. Még mindig egy világbajnoki-ezüstérmes játékosról beszélünk, akinek tapasztalata és karaktere van.”

MENNYI HIÁNYZIK AHHOZ, HOGY A KLUB ÉS A CSAPAT ELÉRJE A BERLUSCONI MILANJÁNAK SZINTJÉT?
“Nem igazságos összehasonlításokat tenni. Úgy gondolom, hogy 30-40 százalék kell, hogy a Milan újra versenyképes és győztes legyen.”

JÁTÉKOSKÉNT VAGY IGAZGATÓKÉNT VOLT NEHEZEBB A BÚCSÚ?
“Természetesen játékosként. Azok az érzelmek megismételhetetlenek. Szerettem igazgatóként is dolgozni, de a varázslatos gyepszőnyeg egészen más. Ez teljesen normális dolog.”

MIT GONDOL, A JÖVŐBEN A FIFA-BA VAGY A MILANBA VALÓ VISSZATÉRÉSE A VALÓSZÍNŰBB?
“Most jól érzem magam Horvátországban a családommal. Majd meglátjuk, hogy hogyan és hol fogok kikötni.”

Forrás:milannews.it

EZEKET OLVASTAD MÁR?

KOMMENT SZEKCIÓ

LEGFRISSEBB HÍREINK

SZAVAZÁS