Újabb információk láttak napvilágot a Milan terveit illetően a közelgő átigazolási időszak előtt. A piros-feketék a védelembe és a középpályára is erősítéseket kívánnak véghez vinni, azonban a csatársorban nem várható különösebb változás.

Ugyan hivatalosan csak szeptember 1-jén kezdődik az átigazolási időszak Olaszországban, azonban gőzerővel folyik a munka a klub háza táján.

Stefano Pioli pozíciójának megerősítése után a kulcsjátékosok szerződésének meghosszabbítása élvez prioritást a Milan számára – közölte Gianluca Di Marzio, a Sky Sport Italia átigazolási guruja. A klub először Zlatan Ibrahimoviccsal akar hosszabbítani, majd következik Gianluigi Donnarumma és Hakan Calhanoglu. Ezen kívül Ante Rebic véglegesítéséről is megkezdi a tárgyalásokat a milánói együttes a Frankfurttal.

Paolo Maldini az utóbbi napokban Ibizán tartózkodott, de nem pihenésképpen, hanem átigazolási ügyek intézése végett. Di Marzio szerint a Milan a védelembe és a középpályára is erősítéseket tervez.

Néhány lehetséges kiszemelt neve már hetek óta kering a sajtóban. A MilanNews beszámolója szerint nem kérdés, hogy a jobbhátvéd poszt erősítésre szorul: eddig Serge Aurier (Tottenham), Denzel Dumfries (PSV) és Emerson Royal (Real Betis) neve röppent fel. Andrea Conti és Davide Calabria jövője kérdéses, közülük egy távozhat a mercato alatt. Ezen kívül Simon Kjaer megtartása mellett középhátvédet is szerződtethet a Milan, a legkomolyabb név Nikola Milenkovic (Fiorentina).

A középpályán Florentino Luis (Benfica), Tiémoué Bakayoko (Chelsea) és Marc Roca (Espanyol) szerepel a Milan célpontjai között Ismael Bennacer és Franck Kessié mellé.

Ami a lehetséges távozókat illeti: a MilanNews szerint Jack Bonaventura és Lucas Biglia is búcsút int a klubnak, ezen kívül Pepe Reina, Ricardo Rodríguez, Diego Laxalt, Davide Calabria és Lucas Paquetá is távozhat a következő hetekben.

12 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Egy Milenkovic, Aurier, Bakayoko, Florentino Luis kvartett kellő erősítés lenne.
  Egy kis extraként egy szélső támadót (Depay?) még eltudnék képzelni mondjuk a keretben.

  Bizakodóan állok a mercato előtt, pénz is jön be a klubhoz (Suso, A.Silva), vannak eladható játékosaink: Calabria, Rodriguez, Laxalt, Krunic, Paqueta?, Reina, Musacchio, és némi keret is van erősítésekre.

  Nem is emlékszem mióta vártam ennyire a szezonkezdetet.

 2. Én úgy gondolom, posztonként érdemes nézni:

  RR, Laxalt -Helyettük jönne az Amerika gyerek Angol mennyeiből!? Én inkább megtartanám az egyiket, de nem lényeges.

  Jobbhátvéd poszton, ha Contiért adnak jobb összeget (15-től felfele) akkor el kell adni és jöhet helyette Aurier, ha nincs vevő akkor nekivágnék a 2 olasszal. Elég balhés lehet ez a gyerek, sehol sem ragaszkodnak hozzá igazán.

  Pálya közepéről távozott Biglia, illetve eladó Krunic is, így minimum 1 védekező középpályást kell igazolni. Ha nem akarjuk magunkat égetni és visszahozni Locatelli-t, akkor Tonali lenne a jó választás + Pobega vagy Brescanini még padra.

  1 sorral feljebb sajnos elengedtük Bonaventura-t és elvileg senkit sem tervezünk helyette!? Ha 4-2-3-1 marad akkor bepróbálkoznék egy Chiesa-val (Paqueta+cash)… Ha ez nem járható, akkor megtartanám a brazilt, aki sokkal jobb játékos, mint amit eddig kihoztunk belőle.

  Csatársor adott úgy gondolom ha Ibra marad.

  • Az addig rendben van, hogy X. Y. jó játékos, és nem hoztuk ki belőle, ami benne van, de ezzel mintha arra céloznál, hogy ezért az edző(k) a hibás(ak)… Piolit megtartottuk, azaz elégedettek vele, annak ellenére, hogy Paquetából ő sem hozta elő a 30-40 milliós focistát.

   Szinte mindenkinek jobban ment a játék a szünet után, de Paquetának ekkor sem. Bár elismerem, hogy nem kapott olyan sok lehetőséget, mint mások, de azért kapott. És úgy gondolom, az, akinek a nyakán a kés, mert el is küldhetik, és igazi profi, az tudja, hogy neki meg kell mutatnia akár kevés idő alatt is, hogy jó. Hakan élt a lehetőséggel, Bonaventura – aki nyilván próbált arra hajtani, hogy meggondolja magát a vezetőség – szintén, azaz nagyon sokan tudtak javulni. Paqueta azonban nem. Úgyhogy a brazillal kapcsolatban én eljutottam oda, hogy egyszerűen nem tud érdekelni, hogy ő milyen játékos; lehet, hogy igazad van, és sokkal jobb, mint amit itt mutat, de elfogyott vele kapcsolatban a türelmem (Balotelli a képességei alapján klasszis játékos, de egy idióta, így aztán senkit sem érdekelt, hogy egyébként Ibra után az egyik legjobb csatárunk volt az elmúlt évtizedben). Kicsit úgy vagyok Paquetával, mint annak idején Patóval. Hivatkoztak itt a sérüléseire, hogy túl sok izmot pakoltak rá túl gyorsan, nem jó a rendszer stb., de én egy idő után már nem azt néztem, hogy mi lett volna, ha…, vagy mi lenne, ha…, hanem kizárólag az alapján értékeltem, hogy mit tud a pályán, egyáltalán, pályára lép-e, segíti-e a csapatot. A tény az volt, hogy sérülékenysége miatt nem tudta segíteni a Milant. Hogy miért, az nem érdekelt. Másfél év alatt Paquetának, úgy gondolom, meg kellett volna tudnia győzni az éppen aktuális edzőt, hogy helye van a kezdőben. Nem tudta. Ami viszont nem rendszertől vagy edzőtől függő tényező, az az, hogy Paqueta végtelenül lassú a pályán, semmiféle lendületet nem tud adni a csapatnak, az idióta szabálytalanságait meg nem tudom hova tenni. Frusztrált? Ideges? Más okból kifolyólag nem tudja hozni magát? Nem tud érdekelni.

   A Chiesáért felvetett Paqueta+készpénz ötletet támogatnám, ugyanez nem lenne hülyeség Tonali esetében sem. A Contiért vizionált 15 millió eurót szerintem Te sem gondolod komolyan… 🙂 R. R.-t én nem tartanám meg, Laxalt a csereember prototípusa, és ellentétben a svájcival, szerintem neki nem lenne ellenére, ha padoznia kellene. Theo Hernandez az alapember, és más csapatrészben fontosabb lenne, hogy a helyettes vagy kiegészítő ember hasonló szintet üssön meg, mint a kezdők (nem mindegy, hogy a középpályán pl. Calhanoglu vagy Bennacer mellett ki lenne. Egy balhátvéd ugyan nem az utolsó poszt, de messze nem is a legfontosabb a csapatban. Pénz nem nagyon lesz, és ha egy Hernandezhez hasonló szintű balhátvéd érkezése miatt nem jut elég pénz mondjuk egy Chiesára vagy Tonalira, akkor az baj lenne. Ebben az esetben úgy gondolom, maradjon Laxalt.

   Mindenesetre eléggé jól körvonalazható, hogy a Milan milyen posztokban gondolkodik, hová kellenek emberek, és talán megfelelő erősítéseket lehet eszközölni, mert nem kell a fél csapatot kicserélni…

   • Félre érthető voltam, köszi a választ! Távol álljon tőlem, hogy a Pioli + Zlatan edző párost minősítsem (szerintem erősen benne van a keze Ibrának a taktika váltásban és még ki tudja miben) Paqueta miatt! Sőt én soha nem voltam nagy Brazil mániás, sokakkal ellentétben. Viszont a srác nagyon harcos és rendkívül jól lát a pályán. Szerintem a posztja a pálya azon részén van ahol óriási a sebesség különbség az Olasz és a Brazil foci között. Ezért fejben van lemaradva folyamatosan és ez rettentő körülményessé teszi. Nem tudom valaha kihozzák-e belőle azt a potenciált amire érdemes lenne.

    Paqi és Conti abban hasonló a szememben, hogy mindkét játékosban van még potenciál és rengeteget buknánk rajtuk. Azért üzleti szempontból jó lehet ha sikerülne csere+cash. Az sem jó ha úgy igazolunk, hogy a keret közben csak nő és a fizetések viszik a pénzt.
    Úgy gondolom egyetértünk a hiányposztokat tekintve. Torreira neve is felmerült újra, akit esetleg vissza lehetne hozni Bennacer és Kessie mellé. Bakayoko-t én nem preferálom a rossz passzjátéka és mentalitása miatt. Viszont fizikális képességei nagyon jók.

 3. Középre:Tonali nagy vétel lenne.Bakayoko simán jöhet vagy esetleg a Benficás kölyök.
  Szélére egyetérte jose82-vel egy Paqito+ pénz =Chiesa,,,Fekir esetleg a Betisből Ő a csatárok mögöt is hasznos lehetne
  Védelembe a napokban olvastam Emerson Royalt szintén a Betisből.

  • Igen a Tonalli, Bakayoko, Florentino Luis, Chiesa, Emerson Royal, Denzel Dumfries csapatból lehetne meríteni. Bár mindig hatalmas a kockázat az ilyen túlárazott fiatalabb játékosokban mint pl Tonalli.

   Az se lenne baj ha érkezne egy nagyobb név is akár valamelyik igazán nagy csapat padjáról mint pl Theo. (Egy ~40 éves Modricot még mindig szívesen látnék akár 1 évre is 😁 )

 4. Tonali+Chiesa kb 100 millió lenne. Nem valószínű mindkettő. Egyetértek azzal, hogy a balhátvéd poszt nem égető, nem tragédia ha marad Laxalt, Theo mögé. Nagy biznisz lenne, ha Paque+25-ért elhozhatnánk Chiesát. Remélem védekezni is tud, mert nekünk olyan szélső kell. Bakayoko reális lehetőség és nem is lenne rossz. Kíváncsi leszek az érkezőkre, bízom Maldini és Massara szemében. Az is előnyös most, hogy Maldini bátran utazgathat, ő már túl van a Covid-on.