Paolo Maldini, a klub technikai igazgatója megerősítette, hogy Zlatan Ibrahimovic része a Milan terveinek a soron következő szezonban, továbbá beszélt a szezonról és a kényszerszünet hatásáról is.

“Úgy gondolom, hogy építettünk valamit ebben a szezonban és ennek folytonosságot kell adni. Ezen az úton kell folytatni azokkal az alapokkal, amelyeket létrehoztunk. Erre fogunk építkezni a következő szezonban.” – mondta Maldini.

“Ibrahimovic része a projektünknek. Nem lesz könnyű tárgyalás, de folytatni akarjuk vele a soron következő szezonban. Új csatár? Jól vagyunk Ibrával, ott van csatárposztra Rebic és Rafael Leao is. Sok fiatal játékosunk van, akiknek a teljesítménye Ibrával exponenciálisan növekszik. Ez a mi elképzelésünk.”

Maldinit pontosan 1 évvel ezelőtt nevezték ki a Milan technikai igazgatójának.

“Amikor igazgatói pozícióba kerülsz, a személyiségedet a poszt igényeinek megfelelően igazítod. A türelemnek a futball alapjának kell lennie. Mindenki azonnali eredményeket akar, főleg akkor, ha a Milanban vagy. Minőségre van szükség, mert ezáltal könnyebben jönnek az eredmények. A Milan meznek súlya van és a játékosokat nem csupán a technikai képességeik, hanem a személyiségük alapján is ki kell értékelni. Ugyan a szünet után néhány játékos talán felszabadultabb lett, azonban a fejlődés a bajnokság megállása előtt kezdődött.”

“Ha nem lenne egység a klubnál, akkor nem lennék itt.”

A hírek szerint a klub legújabb célpontja jobbhátvéd posztra Serge Aurier.

“Tavaly nyáron beszéltünk az ügynökével. Három hetünk lesz, hogy az átigazolási piacon tevékenykedjünk.”

1 hozzászólás

  1. Ibra nagyon fontos. Igazából mindegy, hogy 5 vagy 7 milliót kell neki évente fizetni, amikor 30 millió alatt nem lehet épkézláb játékost venni. De biztosan jó sokáig elhúzódik majd a tárgyalás, mert a dagadt is tartja majd a markát néhány millióért.