A várakozások szerint Gerard Deulofeu a nyáron távozik a Watford együttesétől és egyértelmű jeleket küldött a Milannak, amelyek szerint szeretne visszatérni.

A spanyol támadó 2017-ben fél évet töltött kölcsönben a Milan együttesében és nagyszerű teljesítménnyel rukkolt elő. A klub nem rendelkezett vásárlási opcióval és Deulofeunak a kölcsönszerződés lejárta után vissza kellett térnie az Evertonhoz, ugyanis az FC Barcelona aktiválta a visszavásárlási záradékát. A 26 éves játékos nem kapott túl sok játéklehetőséget a nevelőegyesületében, ezáltal visszatért a Premier League-be és a Watford játékosa lett.

Gianluca Di Marzio, a Sky Sport Italia átigazolási guruja azt állítja, hogy Deulofeu egyértelműen jelezte a Milan felé a visszatérési szándékát. A Rossoneri vezetősége jelenleg mérlegeli a spanyol támadó szerződtetésének lehetőségét és részletes értékeléseket készít a közelgő átigazolási időszak előtt.

A Watford ebben a szezonban kiesett a Premier League-ből és a klubhoz közeli források szerint Deulofeu távozik. Így könnyen lehet, hogy a játékos áron alul vált klubot ezen a nyáron. A Calciomercato szerint a spanyol támadó megbízta az ügynökét, hogy minden követ mozgasson meg annak érdekében, hogy megállapodjon a Milannal. Ez nem meglepő, hiszen korábban többször is lenyilatkozta, hogy boldog volt Milánóban.

Deulofeuról köztudott, hogy villámgyors a pályán és nagyszerű technikai adottságokkal rendelkezik, ráadásul viszonylag sokoldalú, hiszen a teljes támadó-szekciót képes lefedni: bal oldali illetve jobb oldali támadóként, valamint csatárként is bevethető.

Deulofeu 2017-ben 18 meccsen 4 gólt és 3 gólpasszt jegyzett a Milanban.

2 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Jöhet. Szerintem jó játékos és mindenképpen erősítés lenne a jobb oldalra. Bal oldalon REBIC/RAFAEL LEAO, támadó-középpályásként CALHANOGLU/PAQUETÁ (vagy Paque helyére valaki), jobb oldalra CASTILLEJO/DEULOFEU. Ez már egész jó kis támadósor lenne Zlatan mögött. Én kedveltem Deulofeu játékát anno is és sajnáltam a távozását, mert rászolgált volna a maradásra. Érthetetlen hogy miért nem lett rá vételi opció kötve…

    Én azt mondom hogy 15 millió euró körüli összegért simán jöhetne, ennyiért úgysem találnánk nála jobbat. Sokan mondják, hogy önző meg egyáltalán nem csapatjátékos, de szerintem ez nem igaz, részben nem. Ennyi erővel Rebicre is mondhatjuk hogy önző vagy Ibrára.. Szerintem simán lehet rajta formálni. Piszok jól cselez, gyors… Szóval tökéletes lenne.

    Másrészt meg a lehetséges alternatívákat nézve nem gondolom, hogy egy 35-40 milliós “sztárt” hoznának a jobb oldalra Castillejo mellé a büdzsé feléért, szóval Deu jó megoldás lenne. Az egyetlen kérdés h a térdsérülése után milyen állapotban van a srác.

  2. Nagy kérdés, hogy milyen állapotban lesz a térde. Továbbá ő inkább csatár, nem emlékszem mennyire tud védekezni, ütközni. Castillejo és Saelemakers sokat fut, ütközik, nekünk inkább ilyen robotos szélső középpályásra van szükségünk, nem szélső támadóra. Amúgy nem volt szerencsés neki egy ilyen darálós angol bajnokságba menni. Szóval ha rendben van jöhet, de nem biztos, hogy rá van szükségünk. Bízom Pioliban, jól találja meg a játékosok helyét a csapatban, majd ő eldönti. Én inkább egy centert hoznék, hogy ne Rebicnek kelljen Ibrát helyettesíteni, mert Leaoban nem látom a helyettest.