Olasz sajtóhírek szerint Stefano Pioli szeretné a következő szezonban is a csapatában tudni Giacomo Bonaventurát, így növekszik annak az esélye, hogy az olasz középpályásnak mégis új szerződést kínál a klub vezetősége.

Gyakorlatilag január óta kifelé áll Bonaventura szekerének rúdja és augusztusban lejár a kontraktusa a Milannal. Eddig minden jel arra utalt, hogy a piros-feketék nem fognak hosszabbítani a 30 éves játékossal, azonban a dolgok jelentős fordulatot vettek.

A Gazzetta dello Sport szerint a Milan mérlegeli annak a lehetőségét, hogy meghosszabbítsa Bonaventura szerződését. Pioli nagyra értékeli Jack teljesítményét és hozzáállását, így a kérésére a Milan megtarthatja – amennyiben megfelelőek a feltételek, azaz a szerződés hossza és a fizetés mértéke.

Az elkövetkező napokban napirenden van egy csúcstalálkozó a Milan vezetősége és Mino Raiola között elsősorban Zlatan Ibrahimovic és Gianluigi Donnarumma jövőjének megvitatása céljából, de a megbeszélésen Bonaventura sorsa is szóba fog kerülni.

Az olasz középpályás a bajnokság újraindulása óta nagyszerű teljesítménnyel rukkolt elő és 1 góllal illetve 4 gólpasszal vette ki a részét a csapat veretlenségi sorozatából.

5 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Ezt most nem tudom mennyire jó vagy nem jó döntés, Bonaventura ismeri a csapatot a ligát stb , de néha annyira ostoba megoldásai vannak(pld. Sas ellen amikor 2x bele bikázta a földön fekvő kapusba a labdát) illetve a fizetése sem feltétlen alacsony (2m€) , szerintem eljött az idő a távozásához, tipikus középcsapat játékos , remélem jövőre már nem oda akarunk tartozni! (pici Maldinit meg lehetne nézni a helyette 🙂 )

 2. Az éremnek 2 oldala van.
  Jack és a csapat már jó ideje együtt van, ismerik egymást, nem nyújtott rossz teljesítményt az év második felében, a ritmust ő is elkapta. Rutinus már, sok meccset lejátszott a bajnokságban. Az ő posztjára egy valamire való támadó középpályás sztem 40 – 50 millió alatt nem hozható el semelyik bajnokságból sem. A mai világban sztem vétek lenne elengedni egy Bonaventurahoz hasonló embert. Én adnék neki, 2 éves szerződést.
  Nagyon sokszor olyan, mint egy dízel mozdony. Mire felgyorsulna az ellenfél 2xszer körbe futja. Jó néhány helyzetet már elpuskázott, kb. 1-1 ellen. Nagyon sokszor eltűnik a meccs folyamán, észre sem lehet venni.
  Mindezt leszámítva maradhat. Ha rotálás lesz, kissebb csapatok ellen kaphat esélyt. Vagy EL-ben, szintén gyengébb ellenfél ellen.

 3. Kezdőben már elfárad, elszürkül de ha vállalja a beugró szerepét akkor én szerintem is bevált kiegészítő ember lehet még 2 évig.

  De ha van péz lóvéra akkor tőlem hozhatunk helyette valakit de az tényleg ~40-50 M körül lenne ahogy Kucka is írta.

 4. Szalljunk mar le a földre! Ingyen elengednenk Bonat, helyère meg 40-50-èrt igazoljunk. Igazoltunk tavaly Paquetat 35èrt, aztán hol vagyunk vele. Bona ebbe a keretbe nagyon simán elfèr mèg, több poszton bevethető ráadásul ingyen lenne. 20-25 alatt nem találnánk jobbat + legalabb ennyi fizut az is elkèrne. Rutinos, ami szinten elfèr a keretbe ès van benne bőven mèg 2-3 èv. Költsük a pènzt hiány posztokra, ne Bona pótlására.

 5. Ha az orvosi stáb rábólint, akkor maradhat, mert befér a keretbe. Az orvosi stáb minősége viszont külön vita tárgya lehetne. Nincs gond Bonával, ha fizikailag bírja. Minőségi cserének abszolút megfelel. Akár évi 2 Milláért is, ha vennénk valakit az ennek a sokszorosa lenne. ” De ha van péz lóvéra” akkor vegyük meg inkább Jamest…