Már javában tombol a nyár és a megszokott járványmentes időben ilyenkor már ezerrel mennek a transzferpletykák-hírek. Ugyan az átigazolási időszak Olaszországban csak szeptemberben nyit, de számítani lehet több olyan megállapodásra, amit megköthetnek még akár a szezon augusztus eleji zárása előtt. Transzfer-körképünk első része következik, amelyben az edzőkérdéssel és a védelemmel kapcsolatos híreszteléseket foglaljuk össze.

EDZŐKÉRDÉS: KI LESZ A MILAN VEZETŐEDZŐJE A KÖVETKEZŐ SZEZONBAN?

A német és olasz sajtóban is elfogadott információ, hogy a végső helyezéstől függetlenül Stefano Pioli távozik a szezon végén és a helyét Ralf Rangnick veszi át. Hivatalos megegyezés ugyan még nem született, de több jel is arra utal, hogy a német szakember érkezik a padra. Beszélnek egy szóbeli megállapodásról, mely vélhetően a szezon zárása után kerülhet aláírásra. 3(+1) évre írhat alá, idényenként cca. 5 millió euróért. Amiben nincs konszenzus, hogy mekkora keretből gazdálkodhat majd a piacon, írnak 75, illetve 80 millió euróról, amikhez hozzájöhet még az értékesített labdarúgók árának egy része (jellemzően a fele.) Erősíti továbbá a német érkezésének valószínűségét az is, hogy a sajtóban cirkáló nevek nagyban köthetők vagy közvetlenül a némethez, vagy a stílusához.

A keret szempontjából az első és legfontosabb lépés a jövő szempontjából fontos játékosok szerződésének meghosszabbítása lesz. Első körben Gianluigi Donnarumma, Alessio Romagnoli és Hakan Calhanoglu kaphat új szerződést. Gigio szerződése 2 vagy 3 évvel tolódhat ki és vagy a jelenlegihez hasonló, vagy bónuszokkal megnövelt bért kaphat, illetve elképzelhető egy olyan kivásárlási záradék beépítése, mely akkor lépne életbe, ha meghatározott szezonon belül a Milan nem tudja kiharcolni a Bajnokok Ligája-részvételt. Alessio jelenleg 3,5 milliót keres, az ő új szerződésben biztos lesz emelés, vélhetően 5 millió körül fog majd kapni. Hakan új kontraktusáról egyelőre nem ismertek részletek.

ESETLEGES ÉRKEZŐK ILLETVE TÁVOZÓK A VÉDELEMBEN

A Milan a védelem részbeni átépítésére készül. Ami biztosnak tűnik, hogy Romagnoli és Theo Hernández maradhatnak ebben a csapategységben kezdők. A jobb oldalon vélhetően akár teljes átalakulás is elképzelhető. A szakmai stáb sem Andrea Conti, sem Davide Calabria (Bologna, Sevilla is vinné) teljesítményével nem elégedett. Ide már érkezett is új név a Lyon utánpótlásából, Pierre Kalulu. Egyelőre kérdés, hogy rá rögtön az első csapatnál számítanak majd, vagy a Primaverába kerül. Mindenesetre a jobb oldali védő posztra további nevek is képben vannak. Denzel Dumfries, a PSV holland válogatottja, az ára 20-23 millió euró körül lehet, Raiola ügyfele. Az olasz-holland szuperügynökkel gyakran fog találkozni a menedzsment mostanában, hiszen Donnarumma és Romagnoli is hozzá tartozik. Zeki Celik a Lille védője, őt 13-15 millióra becsülik, a két klub közötti remek kapcsolat miatt lehet esély az érkezésére. Takehiro Tomiyasu, a Bologna japán védője Mihajlovic alatt alapember lett, itt egy esetleges csereüzletet vizionálnak Calabriával. Korábban szóba került még erre a posztra az Ajaxos marokkói válogatott Noussair Mazraoui is, őt 15 millióra taksálják.

A védelem bal oldalán Theo helye biztosnak tűnik, de mivel Ricardo Rodriguez (PSV, török bajnokság?) és Diego Laxalt (Lokomotiv Moszkva) is vélhetően távozik, egy csere ide elképzelhető, hogy érkezik majd. A télen már majdnem érkezett a Wiganből Antonee Robinson, de akkor szívproblémát diagnosztizáltak nála, így a transzfer elmaradt. Állítólag ez megoldódott mára, így a Milan újra megpróbálhatja elhozni. 7 millió körül lehet az ára. A védelem talán legfontosabb megoldandó feladata az lesz, hogy megtalálják Romagnoli hosszútávú partnerét középen. Az első számú jelölt a Fiorentina szerb válogatottja, Nikola Milenkovic, akit azonban 35-40 millióra taksálnak. A transzfert esetleg könnyítheti, hogy a Fio szívesen vinné Paquetát, így egy csereüzlet képben lehet. Megkülönböztetett figyelemmel követi a menedzsment továbbá a Celtic norvég védőjét Kristoffer Ajert, aki 20 millió körüli összegért érkezhetne. Rangnick nagyon szívesen elhozná korábbi klubjából a Lipcséből a francia Dayot Upamecanót, az ő ára azonban biztosan elég borsos a Milannak, azt írják, hogy 50 milla alatt biztosan nem vált klubot (a szerződésében majd 100 millás kivásárlási záradék van.).

Olcsóbb megoldás lehet a Hoffenheim fiatal hollandja, Melayro Bogarde (az egykori Milanos Winston Bogarde unokaöccse). Szóba került még a PSG-től távozó Thiago Silva neve is, de vele kapcsolatban a napokban Ancelotti Evertonját emlegetik inkább célállomásként.

Hamarosan a következő részben a középpálya és a támadó-szekció fog előtérbe kerülni.

Az összefoglalóért hatalmas köszönet Balázsnak.

1 hozzászólás

  1. Ezek közül van aki előrelépés lenne? Most igazoltunk egy srácot aki elmúlt 20 és nincs elsőosztályú meccse, sőt! Felnőtt csapatban egyáltalán nem lépett pályára. Ajax-os srác full csere lett idén. Amerikai gyerek angol másodosztályban játszik, ott sincs semmi extra statja. RR mikor érkezett a világ egyik legjobbja volt a posztján, de minimum TOP10. Lassú szegény de ezen kívül sok hiányossága nincs. Theo mögé simán megtartanám, ha itt lenne Romagnolit is lehetne vele pihentetni, mivel belül is simán tudna játszani. Ez nagy előny lenne. Melayro Bogarde még nem is nagyon játszott tétmeccsen.
    Jelenleg a szélső védőink tökéletesen hozzák amit kell a szünet óta. Én nem hinném, hogy bármelyik játékos jobb lenne a jelenlegieknél. Ahogy a belső védőpáros is kellően tapasztalt és jó, akik mögé kell 1-1 kiegészítő ember. Gabbia remélem kap még lehetőséget és bizonyít. Duarte kérdőjel, Mussa valószínű távozik. Én RR-t tartanám meg mint univerzális csere. Persze lehet ő akar távozni.