Ivan Gazidis tájékoztatta Paolo Maldinit arról, hogy Ralf Rangnick lesz a Milan edzője és technikai igazgatója a következő szezonban, míg a klubikonnak egy új pozíció betöltését ajánlotta fel a vezetőségen belül.

Rangnick nevét már hosszú hónapok óta összeboronálták a Milannal és úgy tűnik, hogy nem alaptalanul. Megerősített információk szerint a felek nemrég Bécsben egy csúcstalálkozó keretein belül véglegesítették az egyezséget, amelynek értelmében Rangnick csatlakozni fog a Milanhoz. Gazidis a decemberi Atalanta elleni 5-0-s kiütés után döntött úgy, hogy megkezdi a tárgyalásokat a német szakemberrel.

Gianluca Di Marzio, a Sky Sport Italia átigazolási guruja szerint Gazidis, a klub vezérigazgatója tájékoztatta Maldinit a 62 éves német szakember érkezéséről. Ennek megfelelően Rangnick egyszerre edző és technikai igazgató lesz, ami Olaszországban szokatlan és egyedülálló eset.

A jól értesült újságíró hozzátette, hogy a klub egy új pozíciót kínált Maldininek, méghozzá a nagykövet szerepkört. Az olasz igazgató szerződése 2022 nyaráig szól a Milannal és nehezen elképzelhető, hogy elfogadja ezt az állást. Maldini korábban már nemet mondott hasonló posztra és az Olasz Szövetség ajánlatát is visszautasította.

Maldini a következő napokban fogja értékelni a klub ajánlatát és meghozza a döntést.

FRISSÍTVE: Di Marzio szerint Gazidis azt szeretné, ha Maldini és Rangnick együtt dolgozna a következő szezonban. A klub nem szándékozik gyengíteni az olasz igazgató hatáskörét, így az az elképzelés, hogy Rangnick az edzői feladatai mellett gyakorlatilag Boban pozícióját vegye át a vezetőségben. Maldini olyan ajánlatot kapott a klubtól, amelynek értelmében továbbra is befolyása lesz a döntések terén, Rangnickkal közösen.

14 hozzászólás a bejegyzéshez

 1. Elveszítjük Piolit-és Maldinit. Amikorra kezdett beérni ez a gyümölcs, megint a 0-ról indulunk.
  (Múlt évben ugyanez volt, csak akkor Leonardot-és Gattuso párost sikerült elveszítenünk.)

  Ilyen gazdag ez a Milan?

  Ilyen jól állunk?

  Biztos, hogy ez a Német ekkora siker lesz? (És ha nem?)

 2. Erről a nagy Pioli védelemről ami most zajlik gyakorlatilag az összes fórumon annyit, hogy akik most a legjobban fröcsögnek hogy miért jön Rangnick, miért nem hagyják dolgozni Piolit, ugyanezek az emberek akarták minden meccs után elzavarni egész szezon alatt.
  Sok ember szeme elé leszállt a rózsaszín köd, mert lehoztunk két jó meccset a római csapatok ellen (tavaly Gattusoval ugyanúgy megcsináltuk ezt), meg rúgtunk négyet a Leccenek, közben közel 40 lövésből és 60 perc emberelőnyből nem tudtuk bedarálni a gyakorlatilag kieső Spalt. Nem azt mondom, hogy erről Pioli tehet, de ez a csapat igen messze van egy komolyabb csapattól, és nem Pioli keze alatt lesz az, ahogy az eddigi csapatai közül egyik sem lett az.
  Hogy aztán Ragninck mit tud kezdeni ezzel az egésszel az sajnos főleg Gadzidison múlik és hogy mennyire támogatja, illetve hagyja dolgozni. Mindenesetre, ha a két edző közül az eddigi eredményei alapján kéne választani, akkor nálam nem Pioli lenne a befutó, és inkább örülök annak hogy Allegri után végre olyan embert hoznak a padra akinek azért már van bőven tapasztalata, és nem az a legnagyobb eredménye hogy masszív csapatot csinált a Sampdoriaból vagy hogy irányította az intert is.

 3. Szucsi: ha Rangnick lerak 4 nevet az asztalra és Gazidis azt mondja,, hogy nem adok rá pénzt mert gazdaságilag nem fér bele, akkor igen, jöhet ide Klopp is, de minek. Az Arsenálnál is pontosan ez volt a gond, hogy a kopasz a pozitív mérleget eredményként számolta el, holott a klub közben eltűnt az első 6-ból Angliában.
  Jose: Allegrit úgy értettem, hogy az utolsó valamire való edző volt a Milan padján, a megfogalmazás nem volt pontos, a tapasztalat nem rá vonatkozott 🙂

 4. Ha igaz akkor előző szezonban is épp Zlatan érkezését vétózta meg Gazidis akit Gattuso kért.
  A végén meg 1 ponttal lemaradtunk a Bl-ről.Nem tudni Ibraval meg lett volba e de én sajnálom, h nem érkezett akkor.
  A fejlődés és az előrelépés oka hosszú távon majd Gazidis lehet ha ez így fog folytatódni.
  Hamar ki fog derülni mert ha Ragnick nem kapja meg akit vagy akiket akar biztos feláll majd magától és elköszön.

 5. Mindenről beszéltetek, csak Maldini-ről nem, akiről a cikk szól.
  Nálam vegyes a megítélése, de igazából sztem nem tudhatjuk, hogy ebben a sok igazgatói rendszerben pontosan melyik döntés kié volt. Giampaolo egyértelműen félrenyúlás volt, viszont Theo idehozatala meg telitalálat. Sose fogjuk megtudni, milyen képessége van ehhez(sztem Még nem olyan sok, de azért le sem írnám teljesen), mert ebben a felállásban Gazidis mellett nem lesz neki hely. Véleményem szerint ez a nagykövet poszt nem lenne rossz, amíg beletanulna a szakmába, és a Milannak is szüksége lenne egy ekkora, mindenki által elismert emberre. De maga csak a név nem lehet garancia szakmai tudásra, azt meg is kell szerezni. Sajnos egyik fél sem fogja elismerni a másikat, és ezt megint csak a Milan fogja megszívni, mert nincs egy egyértelmű irányvonal. És esélyes, hogy Gazidis miatt ebbe Ragnick feje is fog még fájni rendesen..

  • Szerintem pont a neve miatt meg azért ami ő volt a labdarúgásban akarják megtartani.Maldini név egybecseng a klubbal szinte.
   Másik pozicióba rakni vagy hagyni ebbe?Amint olvasom mindenképp szeretnék itt tartani.Fontos lenne a klubnak is, h legyen egy olyan ikon akiről még a régi Milan eszébe juthat az embernek.Mint egy utolsó láncszem amibe még kapaszkodni lehet mint a régi Milan amibe sokan szerelmesek lettek .
   Közben meg ha marad a pozicióban tanulhat,tapasztalatokat szerezhet Ragnicktől is.A lényeg ,h tudjanak együtt dolgozni.

 6. Ez az edző, igazgató szappanopera már szerintem mindenkinek a könyökén jön ki, mióta Galliani távozott a Milanból. Egy kicsit már unalmas.
  A másik része a kommentnek: az esetek nagy többségében általában a Juventus mecs napon szoktak provokatív vagy edzőváltással kapcsolatos hírek megjelenni a legfontosabb olasz újságokban és ezzel szeretnék a Milan játékosokat és a stábot összezavarni illetve a koncentrációt redukálni. Ebben a szezonban szerintem a Juve egy meggyengült csapatnak tűnik. Sztem Sarrit nem fogadták be nagyon a Juve családjába, így a játékosok kénytelenek ösztönből játszani. Valahogy a “Sarriball” taktika nem nyert el mindenkinek a tetszését. A Lazio szépen alázta az idén a Juventust.