A Milan 2-2-es döntetlent játszott a Spal otthonában. A csapatnak az utolsó percekben egy öngóllal sikerült pontot mentenie. Stefano Pioli nyilatkozott a mérkőzés után.

“Ez az eredmény egy visszalépés volt, mert győzni akartunk és jól is kezdtünk. Sajnos az első rögzített szituációból gólt kaptunk. Az ellenfél mindössze három alkalommal találta el a kapunkat, de még mindig ugyanaz a probléma: nem vagyunk elég pontosak és határozottak a tizenhatoson belül. Jól álltunk hozzá a mérkőzéshez, irányítottuk a játékot, de több figyelemre lett volna szükség. Büszkén reagáltunk, ám technikailag sokkal jobbnak kellett volna lennünk.”

“Következő meccsek? Három nehéz, de egyben nagyon motiváló mérkőzés vár ránk. Vissza kell szereznünk az energiánkat és készen kell állnunk. Megvan a minőségünk ahhoz, hogy tartsuk a lépést ezekkel a csapatokkal. Hetedik hely? Remélem a szezon végén jobb lesz a pozíciónk a hetedik helyhez képest. A Napoli és a Roma nincs messze tőlünk, a célunk a helyezésünkön való javítás. Bizonyos korlátok megakadályoznak minket abban, hogy olyan mérkőzéseket nyerjünk meg, amiket meg kellene. Most a következő mérkőzésekre koncentrálunk, abban reménykedünk, hogy beérjük a többi csapatot és jobb helyezést érünk el.”“Rafael Leao? Két alkalommal szállt be csereként és két gólt szerzett. Kezd egyre inkább meghatározó lenni. Ibrahimovic visszatérése is nagyon fontos, úgy is, hogy még messze van a legjobb formájától. Paquetá? Véleményem szerint jó mérkőzése volt. Meghatározóbb játékot várok el tőle, hiszen egy minőségi játékos. Négy vagy öt alkalommal is kapura lőtt. Néhány alkalommal nem volt szerencséje és néhányszor nem volt elég pontos. Keményen kell dolgoznia, hogy olyan játékossá váljon, aki mérkőzéseket dönt el.”

“Jövőm? Elszántsággal és profizmussal végzem a munkámat. Kedvelem ezeket a játékosokat, sokat adnak nekem. Nem gondolom úgy, hogy egy másik edző árnyékában lennék. Lesz, ami lesz. Még számos mérkőzés hátra van. Örülök, hogy Milanellóban jól dolgozik a csapat. A döntést a végén meg fogja hozni a klub. Nem vagyok ideges és nem is érzem úgy, hogy áldozat lennék. Büszke vagyok arra, hogy ezeket a játékosokat edzhetem.”

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet