Minden jel arra utal, hogy a Milan vezetősége a szezon végén végleg megvásárolja Alexis Saelemaekerst és aktiválja a szerződésében szereplő vásárlási opciót.

A 21 éves játékos januárban Suso távozását követően csatlakozott a piros-feketékhez és elsősorban Geoffrey Moncada, a Milan játékosmegfigyelője szorgalmazta a transzfer lezárását. A klub kedvező feltételekkel jutott hozzá Saelemaekershez, hiszen kölcsön+opcióval érkezett az Anderlechttől.

A La Gazzetta dello Sport szerint a Milan valójában már meghozta a döntést a fiatal játékos jövőjéről, így Saelemaekers a szezon végén végleg a Rossoneri játékosa lesz. A belga jobbszélső kölcsönvételéért 3,5 millió eurót fizetett a klub és a szerződésében egy 3,5 milliós opció szerepel, amely a bajnokság végén életbe fog lépni.

A MilanNews is megerősítette, hogy Alexis jövője a Milan színeiben van. A játékos a kezdeti nehézségek után beilleszkedett és egyre jobban megy neki a játék is. Saelemaekers csereként lépett pályára a legutóbbi meccsen a Roma ellen és abszolút pozitív benyomást keltett a játékával.

Saelemaekers tökéletesen illeszkedik a Milan által követendő játékospolitikába, hiszen fiatal, tehetséges, megfizethető az ára és a fizetése sem irreálisan magas.

1 hozzászólás