A Milan megérdemelt 2-0-s győzelmet aratott az AS Roma felett az előző fordulóban és Stefano Pioli elégedetten nyilatkozott a mérkőzést követően. Az olasz tréner külön kiemelte a cserejátékosok fontosságát illetve Ante Rebic játékát is.

“Innentől kezdve hatalmas fontossággal bírnak a cserék. Nagyon nagy volt a hőség és elképzelhetetlen, hogy fenntartsuk a játék intenzitását a kezdőtizeneggyel. Nehéz ebben az időszakban játszani. Minden játékosnak megfelelő a hozzáállása. Megérdemelten nyertük meg a mérkőzést, mert egy csapat voltunk, még ha voltak hibák is. Már egy jó ideje vártunk egy nagy győzelemre, de most vissza kell nyernünk az energiánkat.” – mondta Pioli a lefújást követően.

A Roma elleni siker volt az első olyan győzelme a Milannak az idei szezonban, ahol egy top 6-ban szereplő csapatot sikerült legyőzni.

“Az eredményeink rosszak voltak az eddigi rangadókon, de a teljesítményünk nem. Csak az Atalanta ellen teljesítettünk alul. Ez a mostani győzelem morális lökést ad a csapatnak, de mindig a következő megmérettetés a legfontosabb.”

“Rebic lecserélése? Még  várni akartam pár percet, de Ante kérte, hogy hozzam le, mert nem bírta tovább. Mindig mélységből támadt. Jobban szeretem, ha a játékosok szólnak, ha már nem bírják folytatni. Rebic még biztosan fejlődhet és nem csak fizikailag erős, hanem megvan a technikai tudása is. Ezt ki kell használnia. Véleményem szerint Rebic sokkal inkább befejezőcsatár vagy második csatár, mintsem szélső támadó. Megvan benne a minőség és ha fenntartja ezt a hozzáállását, akkor remekül teljesíthet.”

“Kjaer? Egy másfajta szituációban biztosan nem játszott volna. Ő egy intelligens és megbízható védő. Kjaer olyan igazolás, aki hozzájárult a csapathoz. Nagyon fiatal csapat vagyunk, de csak fiatal játékosokkal roppant nehéz. Kjaer határozottan hasznos igazolás volt. Paquetá? A játékosok már hozzászoktak az ösztönzéseimhez és a panaszaimhoz. Paquetá jól szállt be a meccsbe, bár azonnal elveszített egy labdát, de utána magára talált. Jó munkát végzett.”

“Mindenkire szükségünk van, mert a meccsnaptár nagyon kemény. Minden mérkőzésen a fogainkat összeszorítva kell küzdenünk és jól kell zárnunk a szezont.”

3 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. Ha nem jönne össze a “deal” Rangnickkal akkor maradhat. Látszik a fejlődés Pioli alatt és gyakorlatilag ideje sem volt nagyon kísérletezgetni. Nem mondom…Gasperini taktikailag megeszi Piolit..:-) De legalább lelkes és az már fél siker…Mindenképpen pozitívum, hogy Rebicnek megtalálta a helyét és Kjaer valóban nagyon jól teljesít ebben a rendszerben. Ez a motiváció tartson ki évvégéig. Aztán jövőre jön egy újjabb “csoda” 🙂

  2. Egy Jobb – Bal szélsőnek sztem sokkal kreatívabbnak kell lennie, és egy fokkal képzettebbnek technikailag, kb. mint Douglas Costa, Perisic, Gnabry, Leroy Sane stb, vagy Hazard. Rebic “erő”ember, Horvát partizán, aki egy-két érintésből a kapura küldi a labdát.