Ahogy arra számítani lehetett, a világjárvány kitörése nagy hatással volt a futballklubok költségvetésére is és a legújabb beszámolók szerint a Milan körülbelül 100 millió eurós veszteséggel zárja a 2019/2020-as pénzügyi évet.

A Milan június 30-án lezárja az aktuális pénzügyi évet, amely – a korábbi esztendőkhöz hasonlóan – veszteséget mutat. A MilanNews beszámolói szerint a kényszerszünet komoly pénzkiesést okozott a Milan számára is, nem csupán a jegyértékesítésből származó bevételeket tekintve, hanem a szponzori és a kereskedelmi bevételekben is.

A MilanNews szerint a Milan körülbelül 100 millió eurós veszteséggel zárja az aktuális pénzügyi évet, amely jelentős javulás az előző évi 146 millió eurós mínuszhoz képest. A klub vezetősége tavaly nyáron és januárban a kiadások csökkentését tartotta szem előtt és ezt figyelembe véve zajlottak le az átigazolások is.Ezek a számok becslések és nem végleges adatok, mivel a hivatalos kimutatást az ősszel tartandó közgyűlésen hozzák nyilvánosságra a pénzügyi évre vonatkozóan.

A portál megjegyzi, hogy a világjárvány nélkül a klub vesztesége 80 millió euró lett volna, ami 60 milliós csökkenés egy év leforgása alatt, azonban a Rossoneri súlyos eurómillióktól esett el, különösen a jegybevételek terén.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet