Az Olasz Sportminiszter engedélyezte, hogy júniustól folytatódjon az olasz élvonalbeli bajnokság és az Olasz kupa.

A világjárvány miatt március eleje óta szünetel a Serie A és még 12 forduló van hátra, valamint az Olasz kupa elődöntőinek visszavágóját is le kell bonyolítani. Az illetékes bizottság csütörtökön jóváhagyta a mérkőzésekre vonatkozó orvosi protokollt.

Az Olasz Labdarúgó Szövetség korábban közleményben jelezte, hogy június közepén mindenképpen szeretnék, ha újra tudna indulni a liga, azt ugyanis augusztus 20-ig be kell fejezni. Ha ezt a céldátumot nem tudták volna tartani, felesleges lett volna az évad újrakezdéséről beszélni. A mostani idény zárásának határideje mellett az új szezon rajtjának időpontját is kijelölte a szervezet, amely szeptember elsején kívánja elindítani a 2020/2021-es kiírást.

Hivatalosan a Serie A június 20-án folytatódik és az újrakezdés előtt június 13-án és 14-én lebonyolítják a kupa elődöntőinek visszavágóját. A kupadöntő időpontja június 17-re van kijelölve.

Paolo Scaroni, a Milan elnöke nem ért egyet a tervezett lebonyolítással.

“Megértjük a minőségi mérkőzések rendezésének fontosságát, de sport szempontjából megkérdőjelezhetőnek tekintjük egy ilyen fontos trófea – mint az Olasz kupa – lebonyolítását 3 nap alatt 2 mérkőzéssel azok után, hogy 3 hónapig szünet volt.” – mondta Scaroni.

2 hozzászólás a bejegyzéshez

  1. A szövetség gyorsan akar adni egy kupát a Juventusnak, hogy Roni örüljön magának..
    Egy percis ge ringassuk magunkat abba az álomba hogy összejöhet.. mert ha véletlenül kifogunk egy napot amikor tényleg jobbak vagyunk a zebráknál, akkor jön a biró és gyorsan a helyünkre rak minket!…