Tagliavento felidézte Muntari fantomgólját

9

Paolo Tagliavento korábbi olasz játékvezető elismerte, hogy a videóbíróval elkerülhető lett volna pályafutása öt legnagyobb hibája, beleértve Sulley Muntari meg nem adott gólja a Milan-Juventus összecsapáson.

A Milan 2012 februárjában a Juventus ellen lépett pályára a San Siróban és az első félidőben 1-0-s hazai vezetésnél emlékezetes eset történt. Egy szöglet után Muntari fejelt a kapuba és Buffon csak a gólvonalon túlról tudta kiütni a labdát, azonban Tagliavento játékvezető nem ítélt gólt. Végül az összecsapás 1-1-es döntetlennel zárult és jelentősen befolyásolta a bajnoki versenyfutást.

“Muntari meg nem adott gólja volt az egyik legnyilvánvalóbb hibám a pályafutásom alatt és manapság a technológiával ez egy másodperc tizedrésze alatt megoldódna. Ez a szerepek kérdése, mivel akkoriban nem volt semmilyen kiegészítő segítség a játékvezetőknek, sem gólvonal-technológia. A partjelző volt az egyetlen valódi módja annak megállapítására, hogy a labda áthaladt-e a gólvonalon.” – mondta Tagliavento.“Abban a pillanatban a partjelző biztos volt abban, hogy a labda nem haladt át a gólvonalon. Nem mondhattam mást a pozíciómból és egyáltalán nem bírálhattam felül.”

“A legszkeptikusabbak között voltam a videóbíróval kapcsolatban, mivel 30 évig voltam játékvezető és kételkedtem a technológiában. Ez egészen a szezon első fordulójáig volt, amikor egy félidő után felismertem a rendszernek a hatalmas potenciálját, amely ma nélkülözhetetlen. Ha lett volna VAR, akkor lehetővé tette volna számomra, hogy elkerüljem karrierem öt legnagyobb hibáját.”

9 HOZZÁSZÓLÁS A CIKKHEZ

  1. Szkeptikus volt a VAR-al kapcsolatban, de amikor látta, hogy azzal is el lehet csalni a meccseket a Juve javára a Milan ellen, akkor rájött, hogy nincs mitől félni.

  2. Fúú de rohadt ideges voltam.Egyértelmű csalás volt.Az a kép mindent elárul.Nem lehetet nem látni.

  3. A szög alapján, ha nem volt csukva a szeme a partjelzőnek, látnia kellett. Egyébként pedig Buffon ugyebár hátranyúlt a labdáért, és amikor földet ért, a kézfeje jóval a vonal mögött volt. Ebben a testhelyzetben tehát fizikailag lehetetlen nem a vonal mögül kiütni a labdát. Magyarán: ha akár a partjelző, akár Tagliavento a labdát nem is, de Buffon földre érkezését látta, csak ez alapján is gólt kellett volna ítélnie.

      • Elhiheted, hogy a bíró is látta és a gól után a Milan teljes csapata szaladt ünnepelni, mert ők is látták, hogy ez gól… Fölösleges a bírót védeni, hogy jaj a partjelző, benne volt az egész bagázs, valamint érdekes, hogy megkérdezték Buffon-t is neki mi a véleménye… Muntari véleménye meg nem számított őt nem kérdezték meg… Azóta fos a csapat, úgyhogy megérdemeljük, ahol tanyázunk, de akkor ott bajnoki címtől fosztották meg a csapatot, ami még nagyobb bizonyíték, hogy a hatalmas tét miatt kellett a csalás is.

  4. Szerintem a lengetős épp a 22-es Júve játékos integetését figyeli mert egy pillanatra azt hiszi Ő az anyja és azért integet olyan vadul :)))))))

  5. És igen, ezen a meccsen (ítéleten) múlott a 19. bajnoki címünk. A csaló zebráknak pedig ezzel lett meg az első a máig tartó sorozatukban.

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet