Paolo Scaroni, a Milan elnöke szerint a céljaik között szerepel egy olyan fiatal játékosokból álló csapat összehozása, amely a megszokottnál gyorsabb futballt játszik.

“Gazidis egy profi szakember a labdarúgás világában. A munkája három feladatkörre terjed ki. Az első feladat egy olyan fiatal csapat építése, amely gyorsabb futballt játszik az Olaszországban megszokottnál és inkább egy angol csapat vagy az Ajax modelljére hasonlít. A második az új stadionra vonatkozik. A San Siro egy hatalmas név, de a létesítmény teljesen elavult a modern futball szempontjából.” – mondta Scaroni.

“A harmadik feladat az új szponzori szerződések megkötése, amelyekre a Milannak nagy szüksége van. Eredmények nélkül nem jönnek a szponzorok, és az eredmények nem jönnek szponzorok nélkül.”“Úgy gondolom, hogy nekünk van a legfiatalabb csapatunk a Serie A-ban. Hibáztunk, hogy a szezon elején edzőket váltottunk és Giampaolo talán nem volt szerencsés választás. A legtöbb hibánk mögöttünk van, nem előttünk. Vissza akarjuk vezetni a Milant oda, ahová megérdemli.”

“A Milan globális munka és több szurkolónk van, mint bármely más olasz klubnak és európai viszonylatban is ott vagyunk a legjobb ötben. Még akkor is, ha egy ideje nem nyertünk trófeákat. A mérkőzéseket a játékosok és az edzők nyerik, míg a trófeákat az egész klub, beleértve a menedzsmentet is. A bajnoki cím megnyeréséhez hatékony vállalati struktúrára van szükség. Gazidisszel azon dolgozunk, hogy stabil alapokat teremtsünk a Milan számára.”

“Egy klub működtetése olyan, mint a Scala üzemeltetése. A legnehezebb feladat kezelni a primadonnákat. Az énekesek olyanok, mint a játékosok. A klubon belül vannak független tagjaink. Én például nem vagyok az Elliott Management alkalmazottja. Vannak Milanistáink és olyan embereket akarunk, akik imádják a klubot.”

“Világos az álláspontom a szezon folytatásáról: be kell fejezni a szezon hátralévő részét. Ez lehetséges és kivitelezhető. Szeretnénk elérni az idény végét, de a végső döntés nem a Lega Serie A-n vagy a klubokon múlik, hanem a kormánytól függ.”

SZÓLJ HOZZÁ!

Please enter your comment!
Add meg a nevedet