A Fiorentina vezetősége már jó ideje Lucas Paquetá szerződtetésén dolgozik és úgy tűnik, hogy a brazil középpályás nyitott a váltásra a kiábrándító szezonja után.

A 22 éves játékos 2019 januárjában csatlakozott a Milanhoz a Flamengótól mintegy 38,4 millió euró ellenében, amellyel ő a harmadik legdrágább igazolás a klub történetében. Paquetá jól kezdte az olaszországi karrierjét és Gennaro Gattuso irányítása alatt jó teljesítménnyel rukkolt elő. Ugyanakkor a szezon kezdete óta nem találja önmagát és Marco Giampaolo illetve Stefano Pioli kezei alatt sem tudott formába lendülni.

A Calciomercato szerint a Fiorentina lehet a menekülési út Paquetá számára. A firenzei együttes már egy jó ideje megkörnyékezte Paquetát és januárban is megkísérelte elhozni a játékost, azonban sikertelenül.

Rocco Commissónak, a Fiorentina tulajdonosának eltökélt szándéka, hogy egy olyan versenyképes csapatot építsen a következő szezonra, amellyel kiharcolhatja a nemzetközi porondon való indulást. Az elképzelésük alapján a 4-3-1-2-es formáció ideális a Fiorentina számára és ezáltal a nyáron egy nagy potenciállal bíró támadó-középpályás szerződtetésére hajtanak.

A Milan hajlandó megválni a kegyvesztetté vált Paquetától és a játékos nyitott a váltásra, azonban a legfőbb problémát az átigazolási ára jelentheti. A piros-feketék másfél évvel ezelőtt rengeteg pénzt fizettek érte és szeretnének a lehető legkevesebb veszteséggel túladni rajta.

Paquetá kapcsán a portugál élvonalbeli Benfica érdeklődéséről is hallani lehetett.