Az olasz kormány döntésének értelmében hétfőtől az összes olasz élvonalbeli együttes megkezdheti az edzéseket, azonban egyelőre csak egyéni tréningekről lehet szó.

Közel két hónapja szünetelnek a Serie A küzdelmei és a Milan március elején a Genoa ellen játszotta a legutóbbi mérkőzését. Azt a fordulót követően felfüggesztették a bajnokságot a koronavírus-járvány miatt és edzéseket sem rendeztek.

Május 4-től fokozatosan elkezdődik a korlátozások enyhítése Olaszországban és ennek köszönhetően a Serie A-s klubok engedélyt kaptak, hogy újrakezdjék az edzéseket a sportközpontokban. Egyelőre a bajnokság folytatása kérdéses, ám hétfőtől elkezdődnek az edzések – természetesen szigorú szabályok betartása mellett.

Ennek megfelelően Milanellóban is megkezdődik a munka és a játékosok egyénileg edzhetnek a pályákon. Ugyanakkor a tréningek folytatása előtt a játékosoknak át kell esniük egy kötelező szűrésen szigorú sport- és orvosi protokoll alapján.

A játékosokat illetve a szakmai stáb tagjait hétfőn és kedden fogják tesztelni, így ha minden jól megy, akkor csütörtökön és pénteken megkezdődhetnek az egyéni edzések.

Jelen pillanatban két játékos tartózkodik külföldön, nevezetesen Zlatan Ibrahimovic és Franck Kessié. Előbbi Svédországban van, míg utóbbi Elefántcsontparton. Rajtuk kívül bő egy hete az összes játékos visszatért külföldről.